Liiketoimintasuunnitelma - CafeBar
Ruokoja, Stiina (2012)
Ruokoja, Stiina
Laurea-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012053110924
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012053110924
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutustua yrittäjyyteen, yrityksen perustamiseen ja
ravintola-alan tuomiin mahdollisuuksiin yrittäjänä. Työn tarkoitus oli liiketoimintasuunnitelman laatiminen ravintola-alan yritykselle, joka tässä työssä on kahvilaravintola, CafeBar.
Yrityksen tarkoitus on olla kannattava, ja ravintola-alalla tehtävänä on palveluiden ja tuotteiden tuottaminen markkinoille. Ravintola-alan perustana ovat asiakkaiden tarpeet, joita varten palveluita tuotetaan. Alan kehitys on vaihtelevaa ja siihen vaikuttaa yleinen taloudellinen tilanne. Työssä tehty liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen esitys suunnitellusta liiketoiminnasta, jossa kuvataan yritykseen ja sen ympäristöön liittyviä asioita. Liiketoimintasuunnitelma on tärkeä työkalu yrityksen perustamista suunniteltaessa.
Työ on toiminnallinen opinnäytetyö, jossa teoria koostuu alan kirjallisuudesta, Internetin ajankohtaisista artikkeleista sekä tehdyistä tukimuksista ja tilastoista. Työssä tutkimusmenetelminä käytetään benchmarkingia, joka tarkoittaa sekä parhaiden käytäntöjen, että toimivien ratkaisujen etsimistä ja vertailemista. Toisena menetelmänä on net scouting, jossa on etsitty olemassa olevia ratkaisuja Internetistä. Tutkimusmenetelmien avulla on selvitetty ravintola-alalla toimivien yritysten toteuneita liikeidea- ja tuotepalvelupakettimahdollisuuksia.
Työn tuloksista voidaan päätellä, että kahvilakulttuuri Helsingissä on monipuolista ja avaimet menestymiseen ovat huolellisessa suunnittelussa ja oikean konseptin rakentamisessa. Alan laskusuhdanne on pysähtynyt ja yleinen kulutus on nousussa. Alalle on helppo päästä, mutta on tärkeää, että asiakkaiden kysyntään ja tarpeisiin pystytään vastamaan oikealla tavalla ja oikeaan aikaan, jotta kilpailussa pysytään mukana. Valmis työ toimii pohjana yrityksen jatkosuunnittelulle ja sen käynnistämiselle. Liiketoimintasuunnitelmaa tulee kuitenkin päivittää koko ajan, jotta siitä saadaan paras hyöty.
ravintola-alan tuomiin mahdollisuuksiin yrittäjänä. Työn tarkoitus oli liiketoimintasuunnitelman laatiminen ravintola-alan yritykselle, joka tässä työssä on kahvilaravintola, CafeBar.
Yrityksen tarkoitus on olla kannattava, ja ravintola-alalla tehtävänä on palveluiden ja tuotteiden tuottaminen markkinoille. Ravintola-alan perustana ovat asiakkaiden tarpeet, joita varten palveluita tuotetaan. Alan kehitys on vaihtelevaa ja siihen vaikuttaa yleinen taloudellinen tilanne. Työssä tehty liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen esitys suunnitellusta liiketoiminnasta, jossa kuvataan yritykseen ja sen ympäristöön liittyviä asioita. Liiketoimintasuunnitelma on tärkeä työkalu yrityksen perustamista suunniteltaessa.
Työ on toiminnallinen opinnäytetyö, jossa teoria koostuu alan kirjallisuudesta, Internetin ajankohtaisista artikkeleista sekä tehdyistä tukimuksista ja tilastoista. Työssä tutkimusmenetelminä käytetään benchmarkingia, joka tarkoittaa sekä parhaiden käytäntöjen, että toimivien ratkaisujen etsimistä ja vertailemista. Toisena menetelmänä on net scouting, jossa on etsitty olemassa olevia ratkaisuja Internetistä. Tutkimusmenetelmien avulla on selvitetty ravintola-alalla toimivien yritysten toteuneita liikeidea- ja tuotepalvelupakettimahdollisuuksia.
Työn tuloksista voidaan päätellä, että kahvilakulttuuri Helsingissä on monipuolista ja avaimet menestymiseen ovat huolellisessa suunnittelussa ja oikean konseptin rakentamisessa. Alan laskusuhdanne on pysähtynyt ja yleinen kulutus on nousussa. Alalle on helppo päästä, mutta on tärkeää, että asiakkaiden kysyntään ja tarpeisiin pystytään vastamaan oikealla tavalla ja oikeaan aikaan, jotta kilpailussa pysytään mukana. Valmis työ toimii pohjana yrityksen jatkosuunnittelulle ja sen käynnistämiselle. Liiketoimintasuunnitelmaa tulee kuitenkin päivittää koko ajan, jotta siitä saadaan paras hyöty.