Cream-astiasarjan jatkokehitys : Uusien tuotteiden suunnittelu ja toteutus
Piispanen, Paula (2012)
Piispanen, Paula
Savonia-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205025928
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205025928
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli suunnitella ja toteuttaa kaksi keraamista tuotetta, sokerikko ja kermakko, jotka yhdessä muodostaisivat pienen astiasarjan aikaisemmin opinnäytetyön tekijän valmistaman tuotteen kanssa. Lähtökohtana työlle oli tekijän halu jatkaa aikaisemmin onnistunutta astiaansa sarjaksi asti ja kehittää itseään keramiikan ammattilaisena. Tavoitteena oli saada aikaan kaksi tuotetta, jotka sopivat ilmeiltään aikaisempaan tuotteeseen. Yhteistyökumppanina opinnäytetyössä oli Kuopiossa sijaitseva myymälä/korupaja Sininen Silta. Tekijä valmisti tuotteita myyntiin kyseiseen liikkeeseen.
Työ lähti liikkeelle sokerikon ja kermakon suunnittelulla sekä mittakuvapiirrosten piirtämisellä. Valmistustekniikkana käytettiin valamista. Opiskelija valmisti tuotteista mallineet, muotit sekä sarjan tuotteita.
Opinnäytetyön tekijä syvensi tietoaan leivoksista, jotka vaikuttavat hyvinkin voimakkaasti työn taustalla sekä tutustui uusiin ja vanhoihin kattausperinteisiin. Raportissa kuvataan tuotteiden suunnittelun taustoja sekä valmistusprosessia ja sen vaiheita. Raportissa tutustutaan myös tuotteen hinnoitteluun ja siihen vaikuttaviin tekijöihin sekä omille tuotteille lasketaan hinnat. Lopussa arvioidaan työn onnistumista sekä käydään läpi tuotteiden parannusehdotuksia.
Työ lähti liikkeelle sokerikon ja kermakon suunnittelulla sekä mittakuvapiirrosten piirtämisellä. Valmistustekniikkana käytettiin valamista. Opiskelija valmisti tuotteista mallineet, muotit sekä sarjan tuotteita.
Opinnäytetyön tekijä syvensi tietoaan leivoksista, jotka vaikuttavat hyvinkin voimakkaasti työn taustalla sekä tutustui uusiin ja vanhoihin kattausperinteisiin. Raportissa kuvataan tuotteiden suunnittelun taustoja sekä valmistusprosessia ja sen vaiheita. Raportissa tutustutaan myös tuotteen hinnoitteluun ja siihen vaikuttaviin tekijöihin sekä omille tuotteille lasketaan hinnat. Lopussa arvioidaan työn onnistumista sekä käydään läpi tuotteiden parannusehdotuksia.