Uuden toimintatavan käyttöönotto : case: ekologinen keittiösiivous
Kaikkonen, Anssi (2012)
Kaikkonen, Anssi
Turun ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201204255130
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201204255130
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on tarkastella ja kehittää prosessia, jolla uusi toimintatapa Ekologinen keittiösiivous otetaan organisaatiossa käyttöön. Erityisesti tarkastelun alla oli case-tyyppinen toiminnallinen kokonaisuus Blue Service Partners Oy:ssä. Ekologinen keittiösiivous ei käynnistynyt vuonna 2011 käyntiin Blue Service Partners Oy:ssä yrityksen toivomalla tavalla. Opinnäytetyön avulla pyritään selvittämään käyttöönoton ongelmia ja kehittämään käyttöönottoprosessia yhä enemmän henkilöstöä muutokseen motivoivaksi. Malli on jatkossa sovellettavissa myös muihin toimintatapamuutoksiin kyseisessä yrityksessä.
Opinnäytetyö koostuu teoriasta sekä toiminnallisesta kehittämishankkeesta. Teoriaosuudessa tutustutaan muutosjohtamiseen kirjallisuuden sekä haastattelun kautta. Selvitys toteutettiin kolmen eri keskuskeittiön henkilökunnalle. Kyselyssä kartoitettiin heidän kokemuksiaan saamastaan koulutuksesta sekä heidän toivomuksiaan uuden toimintamallin käyttöönottoon liittyen.
Kyselyn tulosten sekä teorian pohjalta kehitettiin toimintamalli, jonka arvioi kyselyyn vastanneiden lisäksi myös yrityksen johtoryhmä. Näiden palautteiden perusteella mallia kehitettiin edelleen ja lisäksi toteutettiin ekologisen keittiösiivouksen käyttöönottoon liittyvää tukimateriaalia.
Toimintamallissa korostetaan esimiesten sitouttamista muutokseen sekä tiedotuksen ja vuorovaikutuksen tärkeyttä. Henkilöstölle järjestetään ensimmäisen koulutuksen jälkeen kaksi palautekeskustelua, joissa on mahdollisuus avoimesti kertoa tuntemuksiaan ja kokemuksiaan. Lisäksi jälkimmäisessä kerätään palautetta koko prosessista.
Toimintamalli on luonteeltaan sellainen, että sitä on mahdollisuus kehittää edelleen, mallin mukaisesta toiminnasta saatavan palautteen perusteella. Toimintamallissa nähdään tarpeelliseksi antaa paljon tilaa keskustelulle muutosprosessista ja henkilöstön kokemuksista.
Opinnäytetyö koostuu teoriasta sekä toiminnallisesta kehittämishankkeesta. Teoriaosuudessa tutustutaan muutosjohtamiseen kirjallisuuden sekä haastattelun kautta. Selvitys toteutettiin kolmen eri keskuskeittiön henkilökunnalle. Kyselyssä kartoitettiin heidän kokemuksiaan saamastaan koulutuksesta sekä heidän toivomuksiaan uuden toimintamallin käyttöönottoon liittyen.
Kyselyn tulosten sekä teorian pohjalta kehitettiin toimintamalli, jonka arvioi kyselyyn vastanneiden lisäksi myös yrityksen johtoryhmä. Näiden palautteiden perusteella mallia kehitettiin edelleen ja lisäksi toteutettiin ekologisen keittiösiivouksen käyttöönottoon liittyvää tukimateriaalia.
Toimintamallissa korostetaan esimiesten sitouttamista muutokseen sekä tiedotuksen ja vuorovaikutuksen tärkeyttä. Henkilöstölle järjestetään ensimmäisen koulutuksen jälkeen kaksi palautekeskustelua, joissa on mahdollisuus avoimesti kertoa tuntemuksiaan ja kokemuksiaan. Lisäksi jälkimmäisessä kerätään palautetta koko prosessista.
Toimintamalli on luonteeltaan sellainen, että sitä on mahdollisuus kehittää edelleen, mallin mukaisesta toiminnasta saatavan palautteen perusteella. Toimintamallissa nähdään tarpeelliseksi antaa paljon tilaa keskustelulle muutosprosessista ja henkilöstön kokemuksista.