Kausiravintolan uudelleenkäynnistäminen
Palho, Ida-Maria (2012)
Palho, Ida-Maria
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201204194670
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201204194670
Tiivistelmä
Dersa Oy:n ravintoloitsija kertoo kausiravintolan käynnistämisessä olevan paljon samoja piirteitä kuin uutta liiketoimintaa aloittaessa. Halutaanko aina aloittaa uusi, kun voisi tehdä vanhasta paremman? Opinnäytetyön tarkoituksena on helpottaa pienyrittäjiä ja kausiravintoloita uudelleenkäynnistämisessä.
Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimuskohteen havainnointi tehtiin osallistuvana havainnointina kesäkaudella 2011. Havainnoinnin ja aikaisempien tutkimusten perusteella työssä korostetaan strategian merkitystä onnistuneen uudelleenkäynnistämisen saavuttamiseksi. Yrittäjä haastateltiin teemahaastattelun avulla helmikuussa 2012.
Opinnäytetyön tuotoksena on aikataulutus kesäravintolan uudelleenkäynnistämisen tueksi. Aikataulutuksessa käsitellään muun muassa missä vaiheessa analysointi ja suunnittelu työ tulee olla valmis, jotta voidaan suunnitella ja toteuttaa markkinointia. Työssä käsitellään myös yritysten tärkeimmän voimavaran, henkilökunnan, motivointia ja perehdytystä.
Työn tavoitteena on avata kausiravintolan uudelleenkäynnistämisen haasteita ja kehittää pienyritysten toimintaa aikaisen suunnittelutyön avulla. Opinnäytetyön haasteena oli tutkimuskohteena olevan ilmiön, kausiravintolan tunnistaminen ja avaaminen. Tutkija ei löytänyt virallista määritelmää sanalle kausiravintola, vaikka aiheesta keskustellaan monessa paikassa. Onko siis kausiravintoloita olemassa?
Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimuskohteen havainnointi tehtiin osallistuvana havainnointina kesäkaudella 2011. Havainnoinnin ja aikaisempien tutkimusten perusteella työssä korostetaan strategian merkitystä onnistuneen uudelleenkäynnistämisen saavuttamiseksi. Yrittäjä haastateltiin teemahaastattelun avulla helmikuussa 2012.
Opinnäytetyön tuotoksena on aikataulutus kesäravintolan uudelleenkäynnistämisen tueksi. Aikataulutuksessa käsitellään muun muassa missä vaiheessa analysointi ja suunnittelu työ tulee olla valmis, jotta voidaan suunnitella ja toteuttaa markkinointia. Työssä käsitellään myös yritysten tärkeimmän voimavaran, henkilökunnan, motivointia ja perehdytystä.
Työn tavoitteena on avata kausiravintolan uudelleenkäynnistämisen haasteita ja kehittää pienyritysten toimintaa aikaisen suunnittelutyön avulla. Opinnäytetyön haasteena oli tutkimuskohteena olevan ilmiön, kausiravintolan tunnistaminen ja avaaminen. Tutkija ei löytänyt virallista määritelmää sanalle kausiravintola, vaikka aiheesta keskustellaan monessa paikassa. Onko siis kausiravintoloita olemassa?