Sushia kaikille
Valjakka, Elena (2011)
Valjakka, Elena
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011121518522
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011121518522
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Japanilainen keittiö saa uusia ystäviä ympäri maailmaa. Sushia on syöty Japanissa vuosisatoja. Se on Ja-panin kansallisruokaa. Nykyaikana sushien syöminen on kasvanut. Sushi on herkullista, vähäkalorista ja terveellistä ruokaa. Siinä on hyvä määrä hiilihydraatteja ja vitamiineja. Sushi tehdään omalla taidolla ja siihen kuuluvat vain parhaat ainekset.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli japanilaisen sushi-teemapäivän suunnittelu ja toteutus kahdelle päivälle.
Opinnäytetyöni toteutin Ravintola Tallissa, joka on Mikkelin ammattikorkeakoulun opetusravintola res-tonomiopiskelijoille. Tavoitteenani on suunnitella ja toteuttaa japanilainen ruoka sushi kaikille Tallin asiakkaille.
Ideana oli järjestää opiskelijoille, ravintolan henkilökunnalle ja asiakkaille sushien tutustuminen sushi-ruokaan.
Opinnäytetyöni koostuu kolmesta osasta; teoriapohjaisesta esityksestä ja maistiaisista, toteutuksesta ra-vintolassa sekä kirjallisesta osiosta. Kirjallinen osio sisältää runsaasti tietoa sushista kaikille kiinnostuneil-le ihmisille.
Opinnäytetyöni onnistui hyvin. Tein asiakkaille tapahtuman aikana kyselylomakkeet, joiden tarkoituksena oli seurata asiakkaiden tyytyväisyyttä ja valmiutta tilata sushia. Saadun palautteen perusteella sushipäivät Ravintola Tallissa on onnistunut täydellisesti.
Japanilainen keittiö saa uusia ystäviä ympäri maailmaa. Sushia on syöty Japanissa vuosisatoja. Se on Ja-panin kansallisruokaa. Nykyaikana sushien syöminen on kasvanut. Sushi on herkullista, vähäkalorista ja terveellistä ruokaa. Siinä on hyvä määrä hiilihydraatteja ja vitamiineja. Sushi tehdään omalla taidolla ja siihen kuuluvat vain parhaat ainekset.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli japanilaisen sushi-teemapäivän suunnittelu ja toteutus kahdelle päivälle.
Opinnäytetyöni toteutin Ravintola Tallissa, joka on Mikkelin ammattikorkeakoulun opetusravintola res-tonomiopiskelijoille. Tavoitteenani on suunnitella ja toteuttaa japanilainen ruoka sushi kaikille Tallin asiakkaille.
Ideana oli järjestää opiskelijoille, ravintolan henkilökunnalle ja asiakkaille sushien tutustuminen sushi-ruokaan.
Opinnäytetyöni koostuu kolmesta osasta; teoriapohjaisesta esityksestä ja maistiaisista, toteutuksesta ra-vintolassa sekä kirjallisesta osiosta. Kirjallinen osio sisältää runsaasti tietoa sushista kaikille kiinnostuneil-le ihmisille.
Opinnäytetyöni onnistui hyvin. Tein asiakkaille tapahtuman aikana kyselylomakkeet, joiden tarkoituksena oli seurata asiakkaiden tyytyväisyyttä ja valmiutta tilata sushia. Saadun palautteen perusteella sushipäivät Ravintola Tallissa on onnistunut täydellisesti.