Teatteripäivällisen suunnittelu Hotelli Scandic Kiannon Kuohuihin
Pyykkönen, Anne (2011)
Pyykkönen, Anne
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011121318180
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011121318180
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella teatteripäivällinen tuotekehityksen keinoin Hotelli Scandic Kiannon Kuohujen ruokaravintolalle. Hotellin yhteyteen on rakennettu teatteri, jonka väliaikojen tarjoilusta hotellin ravintola vastaa.
Toiminnallinen opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosuudessa käsitellään tuotekehitystä, ruokalistan suunnittelun teoriaa sekä kainuulaista ruokakulttuuria. Toiminnallisen osuudessa tuotekehityksen keinoin suunnitellaan kainuulaiseen ruokaperinteeseen pohjautuva ateriakokonaisuus, teatteripäivällinen. Kainuulaisista perinneruokaresepteistä muokattiin ja vakioitiin ohjeet päivällistä varten hotellin ruokaravintolan keittiölle.
Teatteripäivällistä testattiin kesällä 2011 Kainuun Maakuntajuhlan yhteydessä järjestetyssä perinneruokapäivässä. Pääruokalajeina olivat palvilihakeitto ja suutarinpaisti eli muikkukäristys. Perinneruokapäivää markkinoitiin paikallisessa mediassa ja se sai huomiota sekä haastatteluaikaa paikalliselta radiokanavalta.
Perinneruokapäivän suosio yllätti, sillä asiakkaita kävi päivän aikana kaksinkertainen määrä arvioituun verrattuna. Asiakkailta saaman palautteen perusteella voi todeta, että perinneruoka on kaivattu ateriakokonaisuus myös ruokaravintoloissa. Teatteripäivällistä tullaan käyttämään hotellin ravintolassa jatkossa, teatteripäivällisenä ja tilaustarjoiluna.
Toiminnallinen opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosuudessa käsitellään tuotekehitystä, ruokalistan suunnittelun teoriaa sekä kainuulaista ruokakulttuuria. Toiminnallisen osuudessa tuotekehityksen keinoin suunnitellaan kainuulaiseen ruokaperinteeseen pohjautuva ateriakokonaisuus, teatteripäivällinen. Kainuulaisista perinneruokaresepteistä muokattiin ja vakioitiin ohjeet päivällistä varten hotellin ruokaravintolan keittiölle.
Teatteripäivällistä testattiin kesällä 2011 Kainuun Maakuntajuhlan yhteydessä järjestetyssä perinneruokapäivässä. Pääruokalajeina olivat palvilihakeitto ja suutarinpaisti eli muikkukäristys. Perinneruokapäivää markkinoitiin paikallisessa mediassa ja se sai huomiota sekä haastatteluaikaa paikalliselta radiokanavalta.
Perinneruokapäivän suosio yllätti, sillä asiakkaita kävi päivän aikana kaksinkertainen määrä arvioituun verrattuna. Asiakkailta saaman palautteen perusteella voi todeta, että perinneruoka on kaivattu ateriakokonaisuus myös ruokaravintoloissa. Teatteripäivällistä tullaan käyttämään hotellin ravintolassa jatkossa, teatteripäivällisenä ja tilaustarjoiluna.