Ulkoistettujen toimintojen takaisinveto : Case: Sinebrychoff
Kuusela, Joni; Pyökkilehto, Jani (2011)
Kuusela, Joni
Pyökkilehto, Jani
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011120116711
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011120116711
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on tehty Oy Sinebrychoff Ab:lle. Kyseessä on tutkielma ulkoistetun varas-totoiminnan purkamisesta, varastointitoimintojen takaisinvedosta yrityksen sisään ja siihen liittyvistä toiminnan muutoksista. Tarkoituksena on tunnistaa syyt, jotka johtivat ulkoistetun varastoinnin hylkäämiseen ja materiaalihankintaprosessien uudistamiseen. Tarkoituksena on myös kuvata yrityksen nykyiset pakkausmateriaalin tilaus- ja sisälogistiikan prosessit sekä löytää nykyisen toimintamallin tuomat hyödyt.
Oy Sinebrychoff Ab on Suomen vanhin elintarvikealan yritys ja toimii panimo- ja virvoitus-juomateollisuudessa ollen markkinajohtaja alallaan Suomessa. Tunnetuimpia Sinebrychoffin valmistamia ja myymiä tuotteita ovat Karhu- ja Koff –oluet, Golden Cap –siiderit, Kurko –lonkerot, Coca Cola –virvoitusjuomat ja Battery –energiajuomat. Tuotteita viedään noin 40 maahan: muun muassa Pohjoismaihin, Eurooppaan, Aasiaan, Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg – konsernia joka on yksi maailman johtavista panimokonserneista.
Tutkielman teoreettinen viitekehys koostuu kirjallisuuslähteistä, joissa on kuvattu toiminta-prosessien uudelleensuunnittelun vaiheita ja uudelleensuunnittelun tuomia mahdollisuuksia toi-minnan parantamiseen. Yrityksen toimintaprosessien analysointi, uudelleen suunnittelu, prosessien muuttaminen ja edelleen kehittäminen mahdollistavat yrityksen toimintatehon ja kilpailukyvyn säilymisen ja kehittymisen.
Tutkielman empiirinen osa rakentuu yrityksessä työn ohessa tehdyistä ja koetuista havainnoista sekä lisäksi teemahaastattelujen kautta saaduista kokemusperäisistä mielipiteistä ja ajatuksista vanhan toimintamallin hylkäämisestä ja uuden toimintamallin käyttöönotosta.
Oy Sinebrychoff Ab on Suomen vanhin elintarvikealan yritys ja toimii panimo- ja virvoitus-juomateollisuudessa ollen markkinajohtaja alallaan Suomessa. Tunnetuimpia Sinebrychoffin valmistamia ja myymiä tuotteita ovat Karhu- ja Koff –oluet, Golden Cap –siiderit, Kurko –lonkerot, Coca Cola –virvoitusjuomat ja Battery –energiajuomat. Tuotteita viedään noin 40 maahan: muun muassa Pohjoismaihin, Eurooppaan, Aasiaan, Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg – konsernia joka on yksi maailman johtavista panimokonserneista.
Tutkielman teoreettinen viitekehys koostuu kirjallisuuslähteistä, joissa on kuvattu toiminta-prosessien uudelleensuunnittelun vaiheita ja uudelleensuunnittelun tuomia mahdollisuuksia toi-minnan parantamiseen. Yrityksen toimintaprosessien analysointi, uudelleen suunnittelu, prosessien muuttaminen ja edelleen kehittäminen mahdollistavat yrityksen toimintatehon ja kilpailukyvyn säilymisen ja kehittymisen.
Tutkielman empiirinen osa rakentuu yrityksessä työn ohessa tehdyistä ja koetuista havainnoista sekä lisäksi teemahaastattelujen kautta saaduista kokemusperäisistä mielipiteistä ja ajatuksista vanhan toimintamallin hylkäämisestä ja uuden toimintamallin käyttöönotosta.