Henkilökunnan ruokailutilan sisustussuunnitelma kolmelle osastolle Kymenlaakson keskussairaalaan
Hjelt, Anne-Christine (2011)
Hjelt, Anne-Christine
Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112715697
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112715697
Tiivistelmä
Kymenlaakson keskussairaalan henkilöstötiloja suunniteltaessa tärkeimpiä tavoitteita olivat Lean-ajattelun ja 5S-menetelmän käyttäminen apuna suunnitelmia tehtäessä. Näillä menetelmillä tiloista saatiin toimivammat, tehokkaammat ja käyttötarkoituksel-taan selkeämmät. Tilojen sisustussuunnittelussa käytettiin mahdollisimman paljon olemassa olevia kalusteita, sekä poistettiin tarpeeton esineistö. Tilojen suunnittelussa keskityttiin kalusteiden uudelleensijoitteluun ja seinäpintoihin, sekä tilojen monikäyt-töisyyden lisäämiseen. Henkilöstötilojen osalta keskityttiin ruokailutiloissa tehtäviin muutoksiin.
Suunnitelmassa on otettu huomioon sairaalan yleinen ilme, sekä sijainti, ja pyritty te-kemään muutokset tähän tyyliin sopiviksi. Tarkoituksena oli saada ruokailutiloihin raikas, virkistävä ja uudenaikainen ilme. Värimaailma ja tunnelma tiloihin saatiin ym-päröivästä merimaisemasta. Kankaat, kalusteet ja seinämaalit valittiin väreiltään so-pimaan tuohon merelliseen näkymään.
Jokaisen kolmen osaston henkilökunnan ruokailutilaan tehtiin oma suunnitelma ja sii-hen vaihtoehtoiset kalusteet. Asiakas halusi muutokset pienellä budjetilla, mutta vaih-toehtona mahdollisia uusia kalusteita. Kaikki kolme tilaa suunniteltiin väreiltään ja tyyleiltään yhtenäisiksi.
Leikkaussaliosaston potilaille heräämöön suunniteltiin yksityisyyttä suojaava seinämä.
Suunnitelmassa on otettu huomioon sairaalan yleinen ilme, sekä sijainti, ja pyritty te-kemään muutokset tähän tyyliin sopiviksi. Tarkoituksena oli saada ruokailutiloihin raikas, virkistävä ja uudenaikainen ilme. Värimaailma ja tunnelma tiloihin saatiin ym-päröivästä merimaisemasta. Kankaat, kalusteet ja seinämaalit valittiin väreiltään so-pimaan tuohon merelliseen näkymään.
Jokaisen kolmen osaston henkilökunnan ruokailutilaan tehtiin oma suunnitelma ja sii-hen vaihtoehtoiset kalusteet. Asiakas halusi muutokset pienellä budjetilla, mutta vaih-toehtona mahdollisia uusia kalusteita. Kaikki kolme tilaa suunniteltiin väreiltään ja tyyleiltään yhtenäisiksi.
Leikkaussaliosaston potilaille heräämöön suunniteltiin yksityisyyttä suojaava seinämä.