Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ravitsemuksen opetuksen suunnittelu
Jokiranta, Tanja (2011)
Jokiranta, Tanja
Tampereen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011110914377
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011110914377
Tiivistelmä
Hankkeen tavoitteena on kehittää mielenkiintoisen ravitsemuksen materiaalin. Pyyntö tälle työlle tuli Vammalan Ammattikoulun majoituksen- ja ravitsemuksen opettajilta. Heidän mielestään on haastavaa saada oppilas keskittymään tällaiseen teoriapohjaiseen aineeseen.
Materiaalin on tarkoitus olla sellainen jota voidaan käyttää kaikilla osa-alueilla hotelli-, ravintola- ja cateringalalla. Lähihoitajien ravitsemuksen opetuksessa on myös mahdollista käyttää tätä materiaalia.
Olen tässä työssä kehitellyt rungon minkä mukaan ravitsemusta opetettaisiin ja millaisia työ- ja opetustapoja käytettäisiin opetustilanteissa, jotta opetus antaisi mahdollisimman paljon ajateltavaa ja mielenkiintoisia kokemuksia opiskelijoille. Tarkoituksena on pitää punainen lanka koko ravitsemuksen opetuksessa kolmen vuoden ajan. Sillä että opiskelija pitää ruokapäiväkirjaa ensimmäisenä vuonna, on tärkeä merkitys toisella ja kolmannella vuodella. Näitä tietoja käytetään hyväksi silloin opetuksessa.
Uskon että opetustapoja muuttamalla tällaisesta teoriapohjaisesta tärkeästä ravitsemuksen opetuksesta saadaan mielenkiintoinen.
Materiaalin on tarkoitus olla sellainen jota voidaan käyttää kaikilla osa-alueilla hotelli-, ravintola- ja cateringalalla. Lähihoitajien ravitsemuksen opetuksessa on myös mahdollista käyttää tätä materiaalia.
Olen tässä työssä kehitellyt rungon minkä mukaan ravitsemusta opetettaisiin ja millaisia työ- ja opetustapoja käytettäisiin opetustilanteissa, jotta opetus antaisi mahdollisimman paljon ajateltavaa ja mielenkiintoisia kokemuksia opiskelijoille. Tarkoituksena on pitää punainen lanka koko ravitsemuksen opetuksessa kolmen vuoden ajan. Sillä että opiskelija pitää ruokapäiväkirjaa ensimmäisenä vuonna, on tärkeä merkitys toisella ja kolmannella vuodella. Näitä tietoja käytetään hyväksi silloin opetuksessa.
Uskon että opetustapoja muuttamalla tällaisesta teoriapohjaisesta tärkeästä ravitsemuksen opetuksesta saadaan mielenkiintoinen.