Ravintola Huviretken paikallismenuiden tuotekehitys
Kontio, Venla (2011)
Kontio, Venla
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011060911619
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011060911619
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää Mikkelissä sijaitsevalle ravintola Huviretkelle uudet paikallismenut. Paikallismenuilla tarkoitetaan paikallisesti Mikkelissä myytäviä menukokonaisuuksia eikä koko ketjun yhteisiä menuja. Menuja oli yhteensä 3; iltapala ehdotelmat, lounas- ja päivällismenut. Lisäksi suunniteltiin lounaan ja päivällisen pääruoille vaihtoehtoisia kasvisruokia.
Opinnäytetyö toteutettiin kolmessa eri vaiheessa; suunnittelu, vakiointi ja reseptikansi-on luominen. Suunnittelu aloitettiin syyskuussa 2010 ja päättyi 2011 tammikuun lop-puun. Suunnitteluvaiheessa pohdittiin tarkkaan mitä ja minkälaisia annoksia olisi mah-dollista muodostaa työnantajan vaatimuksien mukaan. Vakiointi toteutettiin hyvinkin nopeasti helmikuun 2011 alussa Huviretken keittiössä. Vakioinnin yhteydessä arvioitiin annokset ja kuvattiin myös. Reseptikansion luomista edelsi annoskorttien suunnittelu ja tarkka reseptiikan luominen. Varsinainen reseptiikka valmistui nykyiseen muotoonsa maaliskuun 2011 loppupuolella.
Opinnäytetyössä on kiinnitetty myös huomiota katelaskentaan ja hinnoitteluun. An-nokset on suunniteltu siten, että toimeksiantajan määrittelemä katetavoite täyttyy ja menut ovat ketjun asettamien vaatimuksien mukaiset.
Opinnäytetyö toteutettiin kolmessa eri vaiheessa; suunnittelu, vakiointi ja reseptikansi-on luominen. Suunnittelu aloitettiin syyskuussa 2010 ja päättyi 2011 tammikuun lop-puun. Suunnitteluvaiheessa pohdittiin tarkkaan mitä ja minkälaisia annoksia olisi mah-dollista muodostaa työnantajan vaatimuksien mukaan. Vakiointi toteutettiin hyvinkin nopeasti helmikuun 2011 alussa Huviretken keittiössä. Vakioinnin yhteydessä arvioitiin annokset ja kuvattiin myös. Reseptikansion luomista edelsi annoskorttien suunnittelu ja tarkka reseptiikan luominen. Varsinainen reseptiikka valmistui nykyiseen muotoonsa maaliskuun 2011 loppupuolella.
Opinnäytetyössä on kiinnitetty myös huomiota katelaskentaan ja hinnoitteluun. An-nokset on suunniteltu siten, että toimeksiantajan määrittelemä katetavoite täyttyy ja menut ovat ketjun asettamien vaatimuksien mukaiset.