Juhlapalvelun liiketoimintasuunnitelma
Tavia, Virve (2011)
Tavia, Virve
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011053010447
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011053010447
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa toimiva liiketoimintasuunnitelma uudelle juhlapalvelulle, joka aloittaa toimintansa jo olemassa olevan ravintola Wanhan Makasiinin yhteydessä Lappeenrannassa. Opinnäytetyön tavoitteena oli antaa toimeksiantajalle kattava kuva siitä, mitä toimenpiteitä palvelun tuottamisen aloittaminen vaatii ja millainen on alueen juhlapalveluiden markkina- ja kilpailutilanne.
Opinnäytetyön teoriaosassa käsiteltäviä keskeisiä asioita ovat liiketoimintasuunnitelma ja sen osat, juhlapalvelu käsitteenä ja juhlapalvelun toiminta tilaisuuden suunnittelun ja toteutuksen osalta sekä kilpailija-analyysin teko. Teoriaosassa on käytetty apuna liiketoimintasuunnitelmasta, liiketoiminnasta sekä yrityksen perustamisesta kertovia teoksia ja valmiita liiketoimintasuunnitelmia. Lisäksi lähteinä on käytetty juhlapalveluista ja hotelli- ja ravintola-alan perusteista kertovaa kirjallisuutta.
Opinnäytetyön empiirisen osan aineisto on peräisin pääosin toimeksiantajan haastatteluista, jotka toteutettiin teemahaastatteluina. Tarkoituksena oli saada selville toimeksiantajan ajatukset perustettavasta liiketoiminnasta sekä arvot ja visiot. Tutkijan tehtävänä oli suunnitella strategiat ja vaadittavat toimenpiteet liiketoiminnan aloittamiselle sekä ottaa selvää alueen muista toimijoista.
Opinnäytetyön tuloksena on liiketoimintasuunnitelma perustettavalle juhlapalveluyritykselle ja kilpailija-analyysi alueella jo toimivista yrityksistä, joiden oletetaan kilpailevan samoista asiakkaista perustettavan yrityksen kanssa.
Opinnäytetyö tulee toimimaan toimeksiantajan apuvälineenä uutta liiketoimintaa perustettaessa. Opinnäytetyön juhlapalvelutoimintaa käsittelevä osuus ja liitteet luovat pohjaa juhlapalvelun käytännön toteutukseen ja toimivan palvelun tuottamiseen.
Opinnäytetyön teoriaosassa käsiteltäviä keskeisiä asioita ovat liiketoimintasuunnitelma ja sen osat, juhlapalvelu käsitteenä ja juhlapalvelun toiminta tilaisuuden suunnittelun ja toteutuksen osalta sekä kilpailija-analyysin teko. Teoriaosassa on käytetty apuna liiketoimintasuunnitelmasta, liiketoiminnasta sekä yrityksen perustamisesta kertovia teoksia ja valmiita liiketoimintasuunnitelmia. Lisäksi lähteinä on käytetty juhlapalveluista ja hotelli- ja ravintola-alan perusteista kertovaa kirjallisuutta.
Opinnäytetyön empiirisen osan aineisto on peräisin pääosin toimeksiantajan haastatteluista, jotka toteutettiin teemahaastatteluina. Tarkoituksena oli saada selville toimeksiantajan ajatukset perustettavasta liiketoiminnasta sekä arvot ja visiot. Tutkijan tehtävänä oli suunnitella strategiat ja vaadittavat toimenpiteet liiketoiminnan aloittamiselle sekä ottaa selvää alueen muista toimijoista.
Opinnäytetyön tuloksena on liiketoimintasuunnitelma perustettavalle juhlapalveluyritykselle ja kilpailija-analyysi alueella jo toimivista yrityksistä, joiden oletetaan kilpailevan samoista asiakkaista perustettavan yrityksen kanssa.
Opinnäytetyö tulee toimimaan toimeksiantajan apuvälineenä uutta liiketoimintaa perustettaessa. Opinnäytetyön juhlapalvelutoimintaa käsittelevä osuus ja liitteet luovat pohjaa juhlapalvelun käytännön toteutukseen ja toimivan palvelun tuottamiseen.