Henkilöstöedut - tarve ja arvostus
Rosenberg, Henna (2011)
Rosenberg, Henna
Laurea-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104124201
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104124201
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö kohdistuu henkilöstöetuihin. Opinnäytetyön teoriaosuudessa kerrotaan tarkemmin henkilöstöeduista osana palkitsemista sekä siitä, mitä henkilöstöedut tarkoittavat ja sisältävät. Opinnäytetyön tutkimusosion tavoitteena on selvittää, mitä mieltä kohdeyrityksen henkilöstö on nykyisistä henkilöstöeduista ja tulisiko näitä tulevaisuudessa mahdollisesti kehittää. Tutkimuksen avulla on myös tarkoitus selvittää, onko kohdeyrityksen henkilöstöetujen mahdollisiin muutostarpeisiin merkitystä sillä, mikä on vastaajien ikä, sukupuoli, asuinpaikkakunta ja yksikkö.
Henkilöstöedut ovat yksi osa palkitsemista, vaikka henkilöstöetuja ei välttämättä osata aina henkilöstön silmissä arvostaakaan ja näitä voidaan pitää jopa itsestäänselvyyksinä. Henkilöstöetujen avulla voidaan vaikuttaa henkilöstön työssä viihtyvyyteen, helpottaa vapaa-ajan ja työn yhteensovittamista sekä edistää työhyvinvointia. Henkilöstöetuja ovat muun muassa työpaikkaruokailun tuki, terveydenhuolto, harrastus ja lomatoiminta.
Opinnäytetyön tutkimusosassa toteutettiin kyselytutkimus, joka lähetettiin yhteensä 400 henkilölle joulukuussa 2010. Kyselyyn valitut henkilöt työskentelivät eri puolella Suomea kohdeyrityksen eri yksiköissä.
Työn tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivista menetelmää, jossa kysymykset muotoiltiin monivalintakysymyksiksi niin, että näitä voitiin analysoida tilastollisesti. Monivalintakysymysten lisäksi oli kysymyslomakkeen lopussa kolme avointa kysymystä, joihin vastaajat pystyivät kertomaan vapaasti omia mielipiteitään.
Opinnäytetyön tutkimustulos osoittaa, että kohdeyrityksessä ollaan pääosin tyytyväisiä nykyisiin voimassa oleviin henkilöstöetuihin. Näihin toivotaan päivityksiä lähinnä liikuntaetujen sekä palveluvuosipalkitsemisen osalta. Tutkimuksen tulosten perusteella voidaan myös nähdä, että jokainen kohdeyrityksessä tällä hetkellä voimassa oleva etu on jollekin vastaajalle tärkeä etu. Tutkimuksessa käy ilmi, että kohdeyrityksessä ei ole yhtäkään henkilöstöetua, jota kukaan ei käyttäisi. Osa eduista kuten, henkilöstöruokailun tuki, on erittäin suosittu ja käytetty.
Henkilöstöedut ovat yksi osa palkitsemista, vaikka henkilöstöetuja ei välttämättä osata aina henkilöstön silmissä arvostaakaan ja näitä voidaan pitää jopa itsestäänselvyyksinä. Henkilöstöetujen avulla voidaan vaikuttaa henkilöstön työssä viihtyvyyteen, helpottaa vapaa-ajan ja työn yhteensovittamista sekä edistää työhyvinvointia. Henkilöstöetuja ovat muun muassa työpaikkaruokailun tuki, terveydenhuolto, harrastus ja lomatoiminta.
Opinnäytetyön tutkimusosassa toteutettiin kyselytutkimus, joka lähetettiin yhteensä 400 henkilölle joulukuussa 2010. Kyselyyn valitut henkilöt työskentelivät eri puolella Suomea kohdeyrityksen eri yksiköissä.
Työn tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivista menetelmää, jossa kysymykset muotoiltiin monivalintakysymyksiksi niin, että näitä voitiin analysoida tilastollisesti. Monivalintakysymysten lisäksi oli kysymyslomakkeen lopussa kolme avointa kysymystä, joihin vastaajat pystyivät kertomaan vapaasti omia mielipiteitään.
Opinnäytetyön tutkimustulos osoittaa, että kohdeyrityksessä ollaan pääosin tyytyväisiä nykyisiin voimassa oleviin henkilöstöetuihin. Näihin toivotaan päivityksiä lähinnä liikuntaetujen sekä palveluvuosipalkitsemisen osalta. Tutkimuksen tulosten perusteella voidaan myös nähdä, että jokainen kohdeyrityksessä tällä hetkellä voimassa oleva etu on jollekin vastaajalle tärkeä etu. Tutkimuksessa käy ilmi, että kohdeyrityksessä ei ole yhtäkään henkilöstöetua, jota kukaan ei käyttäisi. Osa eduista kuten, henkilöstöruokailun tuki, on erittäin suosittu ja käytetty.