Osaamiskartoitus : case: Lappeenrannan palvelukeskussäätiö
Alho, Kati (2011)
Alho, Kati
Lahden ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104073995
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104073995
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee osaamista ja ammattitaitoa. Perehdyin catering-alan ammattitaitovaatimuksiin ja toimeksiantajan osaamistarpeisiin.Työn toimeksiantaja on Lappeenrannan palvelukeskussäätiö.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, millaista osaamista organisaatiossa on jo olemassa ja millaista osaamista organisaatiossa tarvitaan. Lisäksi kehittää toimiva osaamiskartoitusmenetelmä Lappeenrannan palvelukeskussäätiölle, jotta voidaan paremmin ja tehokkaammin suunnitella organisaation strategioista ja tavoitteista johdettua koulutusta, joka kehittää henkilöstön osaamista.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään ammattitaitoa, joka koostuu monista eri tekijöistä. Koulutuksen taustalla on catering-alan opetussuunnitelma, jonka avulla opetusta toteutetaan ammatillisissa kouluissa, sillä koulutuksen tulee vastata työelämän tarpeita ja sen tulee olla kiinteästi yhteydessä työelämään.
Työn empiirisessä osuudessa tehdään kysely henkilöstön tämän hetken osaamises-ta ja selvitetään heidän mahdollisia koulutustarpeitaan. Samalla ennakoidaan tulevaisuuden tarpeita, minkä perusteella voidaan saada tarve ja osaaminen kohtaamaan.
Kyselyn tuloksista tuli selkeästi esille, että ammttitaitoinen henkilö kokee työn mielekkääksi. Työhyvinvointi ja osaamisen kehittäminen kulkevat käsi kädessä Kyselyyn vastanneet kokivat, että erityisruokavaliot kaipaavat eniten lisäkoulutusta, toiseksi toivottiin uutta tietoa ruoanvalmistuksesta ja kolmanneksi juhla- ja pitopalvelutoiminnasta.
Ammattitaitovaatimukset tulevat kasvamaan yhä vaativampien asiakkaiden eri-tyistarpeiden tyydyttämiseksi. Osaamisen kehittämisessä vastuu jakaantuu työntekijän ja työnantajan kesken. Työnantaja kannustaa ja luo edellytykset osaamisen kehittämiselle, mutta viime kädessä työntekijällä on vastuu omasta osaamisesta. Henkilöstön osaaminen on nykyään keskeinen osa organisaaton menestystä. Tulevaisuuden haasteet edyllyttävät ammattitaitoista henkilökuntaa, ja jatkuva kehit-tyminen alalla on tärkeää.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, millaista osaamista organisaatiossa on jo olemassa ja millaista osaamista organisaatiossa tarvitaan. Lisäksi kehittää toimiva osaamiskartoitusmenetelmä Lappeenrannan palvelukeskussäätiölle, jotta voidaan paremmin ja tehokkaammin suunnitella organisaation strategioista ja tavoitteista johdettua koulutusta, joka kehittää henkilöstön osaamista.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään ammattitaitoa, joka koostuu monista eri tekijöistä. Koulutuksen taustalla on catering-alan opetussuunnitelma, jonka avulla opetusta toteutetaan ammatillisissa kouluissa, sillä koulutuksen tulee vastata työelämän tarpeita ja sen tulee olla kiinteästi yhteydessä työelämään.
Työn empiirisessä osuudessa tehdään kysely henkilöstön tämän hetken osaamises-ta ja selvitetään heidän mahdollisia koulutustarpeitaan. Samalla ennakoidaan tulevaisuuden tarpeita, minkä perusteella voidaan saada tarve ja osaaminen kohtaamaan.
Kyselyn tuloksista tuli selkeästi esille, että ammttitaitoinen henkilö kokee työn mielekkääksi. Työhyvinvointi ja osaamisen kehittäminen kulkevat käsi kädessä Kyselyyn vastanneet kokivat, että erityisruokavaliot kaipaavat eniten lisäkoulutusta, toiseksi toivottiin uutta tietoa ruoanvalmistuksesta ja kolmanneksi juhla- ja pitopalvelutoiminnasta.
Ammattitaitovaatimukset tulevat kasvamaan yhä vaativampien asiakkaiden eri-tyistarpeiden tyydyttämiseksi. Osaamisen kehittämisessä vastuu jakaantuu työntekijän ja työnantajan kesken. Työnantaja kannustaa ja luo edellytykset osaamisen kehittämiselle, mutta viime kädessä työntekijällä on vastuu omasta osaamisesta. Henkilöstön osaaminen on nykyään keskeinen osa organisaaton menestystä. Tulevaisuuden haasteet edyllyttävät ammattitaitoista henkilökuntaa, ja jatkuva kehit-tyminen alalla on tärkeää.