Lappilaisen maaseutumatkailutilan ruokatuotteiden kehitys ja palvelujen kartoitus
Taivalkoski, Elina (2011)
Taivalkoski, Elina
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103012755
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103012755
Tiivistelmä
Tämä ruokatuotteiden kehitystyö tehdään ranualaiselle maitokarjatilalle. Tilan omistajien aikomuksena on tulevaisuudessa tarjota maaseutumatkailupalveluita, majoituksineen ja ravitsemispalveluineen. Tarkoituksena on laajentaa ja kehittää toimintaa maitotilasta maaseutumatkailuyritykseksi. Tulevaisuudessa on tarkoitus laajentaa toimintaa käsittämään myös pienimuotoista ruokatarjoilua, joka perustuu tilan omiin perinneruokiin. Tilalla on mökki, jota on vuokrattu useamman vuoden ajan. Kehitettävien ruokien raaka-aineet ovat pääosin lähtöisin luonnosta ja ruokia on valmistettu tilalla kauan. Kaikista ruoista ei ole tehty edes reseptejä, vaan valmistustavat ovat kulkeneet suullisena perintönä sukupolvelta toiselle.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kirjata reseptit. Seurasin ruokien valmistusta, kirjasin reseptit ylös, muunsin ne kolmeksi annoskooksi; kuudelle, kahdelletoista ja kahdellekymmenelle sekä kirjoittaa annoskortit jokaisesta annoksesta. Tämä opinnäytetyö sisältää kaiken dokumentaation tästä ruokatuotekehitys prosessista, raaka-aineiden valinnasta valmistukeen ja annoskortteihin.
Samalla kartoitettiin maaseutumatkailuyrityksen mahdollisuuksia Piittisjärven kylällä.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kirjata reseptit. Seurasin ruokien valmistusta, kirjasin reseptit ylös, muunsin ne kolmeksi annoskooksi; kuudelle, kahdelletoista ja kahdellekymmenelle sekä kirjoittaa annoskortit jokaisesta annoksesta. Tämä opinnäytetyö sisältää kaiken dokumentaation tästä ruokatuotekehitys prosessista, raaka-aineiden valinnasta valmistukeen ja annoskortteihin.
Samalla kartoitettiin maaseutumatkailuyrityksen mahdollisuuksia Piittisjärven kylällä.