Opintomatka ja ruokatrendit 2010 New Yorkissa
Nurminen, Sanna; Mattila, Mari (2011)
Nurminen, Sanna
Mattila, Mari
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201101311910
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201101311910
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli järjestää opintomatka Jyväskylän Ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoille New Yorkiin. Toinen tavoite oli tutkia vuoden 2010 ruokatrendejä sekä ruokatrendien vaikutusta New Yorkilaisten ravintoloiden toimintoihin ja strategioihin. Opintomatka toteutettiin huhtikuussa 2010. Matkalle osallistui yhteensä 10 opiskelijaa sekä ohjaava opettaja. Opintomatka oli viikon mittainen ja se kuului matkalle lähtijöiden opintoihin. Tutkimus toteutettiin haastattelemalla New Yorkin ravintoloiden ammattilaisia ja havainnoimalla paikan päällä. Ruokatrendit 2010 ovat haastatteluiden ja havainnoinnin perusteella eettinen ja ekologinen ruoka, terveellinen ja perinteinen ruoka sekä autenttisuus ja etniset keittiöt New Yorkissa. Haastattelutuloksista selviää, että on tärkeää pitää perustellusti kiinni ravintolan omasta liikeideasta, sekä pysyä ajan hermoilla, vaikka trendit muuttuvatkin jatkuvasti. Tutkimusta voidaan käyttää esimerkkinä vuoden 2010 ruokatrendeistä ja ohjeena samanlaista matkaa varten. Myös itse opintomatkan osuutta voidaan pitää esimerkkinä kokemattomalle matkanjärjestäjälle.