Hotellityön haasteet - vastaanottovirkailijoiden ruokailutottumukset ja ravinnonsaanti
Kauppi, Maija; Pajunen, Minna (2010)
Kauppi, Maija
Pajunen, Minna
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112415263
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112415263
Tiivistelmä
Työaikainen ruokailu on olennainen osa ihmisen terveyttä sekä työ- ja toimintakykyä. Erityisesti fyysisesti ja henkisesti haastavassa vuorotyössä työskentelevien, olisi syytä kiinnittää huomiota ruoankäyttöön ja ravinnonsaantiin. Vastuu ei ole pelkästään työntekijällä itsellään, vaan työnantajan tulisi mahdollistaa riittävät ruokatauot ja tukea terveellisen ruokailun toteutumista.
Ruokailu ei merkitse pelkästään ravinnontarpeen tyydyttämistä, vaan se katkaisee työpäivän ja on tärkeää myös sosiaalisesti. Myös vapaapäivinä nautittujen aterioiden laadulla on suuri merkitys työkykyyn ja yleiseen terveyteen. Puutteellinen ravinnonsaanti voi johtaa esimerkiksi vastustuskyvyn heikkenemiseen, sairauksille altistumiseen tai fyysisen ja psyykkisen kunnon alenemiseen.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa kolmen hotellin vastaanottovirkailijoiden ruoankäyttöä ja ravinnonsaantia. Tavoitteena oli tarkastella työaikaisen ruokailun järjestämistä ja selvittää vastaanottovirkailijoiden mielipiteitä kyseisestä aiheesta. Vastaanottovirkailijoiden työ ja vapaa-ajan ruokailua ja niihin liittyviä ongelmakohtia selvitettiin ruokapäiväkirjan ja kyselylomakkeen avulla syksyllä 2009. Tutkimuksen tuloksia verrattiin Finravinto 2007 -tutkimukseen, jotta saataisiin selville poikkeaako tutkimusjoukon ruoankäyttö ja ravinnonsaanti muusta työikäisestä väestöstä.
Työaikaisen ruokailun järjestämisessä ilmeni epäkohtia kaikissa kolmessa hotellissa. Tutkimuksessa selvisi, että suurimmaksi ongelmaksi koettiin kiire ja puutteet ruokataukojen järjestämisessä. Täten hotelli- ja
ravintola-alan työehtosopimuksen mukaiset määräykset järjestystä työpaikkaruokailusta eivät toteudu. Epäsäännöllisyys ruokailutottumuksissa näkyi monen osallistujan vastauksissa. Kaikki tutkimukseen osallistuneet söivät omia eväitä työpaikalla, sillä he kokivat työpaikkaruoan laadun ja ruokailun järjestämisen puutteellisiksi. Tutkimusten mukaan omat eväät ovat kuitenkin harvemmin yhtä monipuolisia ja ravitsevia kuin työpaikkaruoka.
Tutkimuksesta ilmeni, että vastaanottovirkailijoilla oli puutteita niin energiaravintoaineiden kuin vitamiinien ja kivennäisaineiden saannissa. Tämä johtunee liian yksipuolisesta ruokavaliosta ja ravintoainetiheydeltään alhaisen ruoan suosimisesta.
Ruokailu ei merkitse pelkästään ravinnontarpeen tyydyttämistä, vaan se katkaisee työpäivän ja on tärkeää myös sosiaalisesti. Myös vapaapäivinä nautittujen aterioiden laadulla on suuri merkitys työkykyyn ja yleiseen terveyteen. Puutteellinen ravinnonsaanti voi johtaa esimerkiksi vastustuskyvyn heikkenemiseen, sairauksille altistumiseen tai fyysisen ja psyykkisen kunnon alenemiseen.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa kolmen hotellin vastaanottovirkailijoiden ruoankäyttöä ja ravinnonsaantia. Tavoitteena oli tarkastella työaikaisen ruokailun järjestämistä ja selvittää vastaanottovirkailijoiden mielipiteitä kyseisestä aiheesta. Vastaanottovirkailijoiden työ ja vapaa-ajan ruokailua ja niihin liittyviä ongelmakohtia selvitettiin ruokapäiväkirjan ja kyselylomakkeen avulla syksyllä 2009. Tutkimuksen tuloksia verrattiin Finravinto 2007 -tutkimukseen, jotta saataisiin selville poikkeaako tutkimusjoukon ruoankäyttö ja ravinnonsaanti muusta työikäisestä väestöstä.
Työaikaisen ruokailun järjestämisessä ilmeni epäkohtia kaikissa kolmessa hotellissa. Tutkimuksessa selvisi, että suurimmaksi ongelmaksi koettiin kiire ja puutteet ruokataukojen järjestämisessä. Täten hotelli- ja
ravintola-alan työehtosopimuksen mukaiset määräykset järjestystä työpaikkaruokailusta eivät toteudu. Epäsäännöllisyys ruokailutottumuksissa näkyi monen osallistujan vastauksissa. Kaikki tutkimukseen osallistuneet söivät omia eväitä työpaikalla, sillä he kokivat työpaikkaruoan laadun ja ruokailun järjestämisen puutteellisiksi. Tutkimusten mukaan omat eväät ovat kuitenkin harvemmin yhtä monipuolisia ja ravitsevia kuin työpaikkaruoka.
Tutkimuksesta ilmeni, että vastaanottovirkailijoilla oli puutteita niin energiaravintoaineiden kuin vitamiinien ja kivennäisaineiden saannissa. Tämä johtunee liian yksipuolisesta ruokavaliosta ja ravintoainetiheydeltään alhaisen ruoan suosimisesta.