Kreikkalainen teemaviikko Ravintola Talliin lähiruokateemaa noudattaen
Kontio, Heidi; Itkonen, Sanna (2010)
Kontio, Heidi
Itkonen, Sanna
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112214963
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010112214963
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme tarkoitus oli suunnitella ja toteuttaa kreikkalainen teemaviikko Mikkelin ammattikorkeakoulun opetusravintola Talliin. Teemaviikko noudatti lähiruokateemaa. Tavoitteenamme oli luoda onnistunut kokonaisuus Ravintola Talliin, jota se voisi mahdollisuuksien mukaan hyödyntää jatkossa. Työmme on toiminnallinen opinnäytetyö, joka on kaksiosainen kokonaisuus sisältäen opinnäytetyöraportin ja toiminnallisen osuuden. Suunnittelimme ruokalistan kreikkalaistyyliseksi sekä loimme tunnelmaa saliin Kreikka-aiheisin koristein ja musiikin kera.
Aloitimme opinnäytetyömme tutustumalla Kreikan ruokakulttuuriin sekä lähiruokaan. Kokosimme ruokalistan ateriasuunnitteluperiaatteita noudattaen etsimällä reseptejä kreikkalaisista keittokirjoista ja Internetistä. Testasimme oleellisimmat reseptit opetuskeittiössä varmistaaksemme niiden toimivuuden. Tallensimme toimivat reseptit Aromi-ohjelmaan, josta saimme koottua viikkoruokalistan ja tehtyä tarvelaskennan.
Toteutimme teemaviikon Ravintola Tallissa 18.–22.10.2010 välisenä aikana. Viikko sujui kokonaisuudessaan odotusten mukaisesti. Pysyimme kannattavuustavoitteissa, koska viikon keskimääräinen kate oli 66,6 %. Ruoka oli maittavaa sekä tunnelma salissa kreikkalainen. Teemaviikon aikana järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kolmena eri päivänä, josta saimme hyvää ja rakentavaa palautetta. Saimme myös Tallin henkilökunnalta hyvää palautetta ja he toivoivatkin saavansa osan resepteistä käyttöönsä.
Aloitimme opinnäytetyömme tutustumalla Kreikan ruokakulttuuriin sekä lähiruokaan. Kokosimme ruokalistan ateriasuunnitteluperiaatteita noudattaen etsimällä reseptejä kreikkalaisista keittokirjoista ja Internetistä. Testasimme oleellisimmat reseptit opetuskeittiössä varmistaaksemme niiden toimivuuden. Tallensimme toimivat reseptit Aromi-ohjelmaan, josta saimme koottua viikkoruokalistan ja tehtyä tarvelaskennan.
Toteutimme teemaviikon Ravintola Tallissa 18.–22.10.2010 välisenä aikana. Viikko sujui kokonaisuudessaan odotusten mukaisesti. Pysyimme kannattavuustavoitteissa, koska viikon keskimääräinen kate oli 66,6 %. Ruoka oli maittavaa sekä tunnelma salissa kreikkalainen. Teemaviikon aikana järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kolmena eri päivänä, josta saimme hyvää ja rakentavaa palautetta. Saimme myös Tallin henkilökunnalta hyvää palautetta ja he toivoivatkin saavansa osan resepteistä käyttöönsä.