Näkökulmia osa-aikatyöstä kokoaikatyötä tekevien kertomana Fazer Amican ravintoloissa Itä-Suomessa
Tolvanen, Anne (2010)
Tolvanen, Anne
Savonia-ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010102413920
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010102413920
Tiivistelmä
Tyypillisiä osa-aikaisten työsuhteiden toimialoja Suomessa ovat kaupan sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan alat. Osa-aikatyön tekeminen on tutkimusten mukaan lisääntynyt hotelli- ja ravintola-alalla. Tämän tutkimuksen tehtävänä oli selvittää, miten kokoaikatyöntekijät kokevat osa-aikatyön tekemisen työyhteisössä, mitä osa-aikatyön tekeminen merkitsee heille, sekä mitä vaikutusta osa-aikatyöllä on heidän työhyvinvointiinsa.
Tutkimukseen osallistui yhdeksän henkilöä neljästä eri Fazer Amican ravintolasta Itä-Suomessa. Heistä viisi oli ravintolatyöntekijöitä ja neljä toimi ravintolapäällikkönä. Kaksi tutkimushenkilöä edusti henkilöstöravintolaa, kaksi palveluravintolaa sekä viisi opetus- ja hoivaravintolaa. Tutkimusaineisto hankittiin tammikuussa 2010 teemahaastattelun avulla. Laadullisena tutkimusaineistona käytettiin kokoaikatyötä tekevien työntekijöiden ja esimiesten kertomuksia osa-aikatyöstä, sen tekemisestä ja siihen liittyvistä käytänteistä. Tutkimusaineisto luokiteltiin teemojen mukaan ja aineiston analysointi tehtiin induktiivista päättelyä käyttäen. Aineiston kuvaamisessa käytettiin haastateltavien antamia suoria lainauksia.
Tutkimuksen mukaan osa-aikatyön tekeminen työyhteisössä vaikuttaa myönteisellä tavalla kokoaikatyötä tekevien työhyvinvointiin. Kokoaikatyöntekijät saavat tehdä mielekkäitä työtehtäviä, koska osa-aikatyöntekijät tekevät rutiininomaiset työtehtävät. Osa-aikatyö ajoittuu päivän kiireisimpään aikaan, joten se helpottaa kokoaikatyöntekijöiden työkiirettä ja -painetta. Osa-aikatyö on joustava työntekomuoto, joka mahdollistaa osa-aikatyövoiman käytön esim. iltatilauksissa. Osa-aikatyöhön liittyvä lyhyt työaika auttaa osa-aikatyöntekijöitä jaksamaan ja tekemään työnsä tehokkaasti. Osa-aikatyö on myös kustannustehokasta, mikä lisää varmuutta työpaikan säilymisestä ja työn jatkumisesta. Tutkimuksen mukaan rasittavina tekijöinä koettiin osa-aikatyön lyhyt työaika, osa-aikatyöntekijöiden motivaation ja sitoutumisen puute, osa-aikatyöntekijöiltä mahdollisesti kesken jääneet työt sekä kokoaikatyöntekijöille jäävä työyhteisön ja sen toimintojen kehittämisvastuu. Työnantajan valinta tarjota osa-aikatyötä nähtiin työyhteisön kannalta huonona vaihtoehtona, koska se aiheuttaa motivaatio-ongelmia, asenneongelmia ja sitoutumattomuutta. Tärkeänä työyhteisön kannalta nähtiin se, että osa-aikatyöntekijä on ns. vakituinen osa-aikainen työntekijä, joka tunnetaan ja johon voi luottaa.
Tutkimukseen osallistui yhdeksän henkilöä neljästä eri Fazer Amican ravintolasta Itä-Suomessa. Heistä viisi oli ravintolatyöntekijöitä ja neljä toimi ravintolapäällikkönä. Kaksi tutkimushenkilöä edusti henkilöstöravintolaa, kaksi palveluravintolaa sekä viisi opetus- ja hoivaravintolaa. Tutkimusaineisto hankittiin tammikuussa 2010 teemahaastattelun avulla. Laadullisena tutkimusaineistona käytettiin kokoaikatyötä tekevien työntekijöiden ja esimiesten kertomuksia osa-aikatyöstä, sen tekemisestä ja siihen liittyvistä käytänteistä. Tutkimusaineisto luokiteltiin teemojen mukaan ja aineiston analysointi tehtiin induktiivista päättelyä käyttäen. Aineiston kuvaamisessa käytettiin haastateltavien antamia suoria lainauksia.
Tutkimuksen mukaan osa-aikatyön tekeminen työyhteisössä vaikuttaa myönteisellä tavalla kokoaikatyötä tekevien työhyvinvointiin. Kokoaikatyöntekijät saavat tehdä mielekkäitä työtehtäviä, koska osa-aikatyöntekijät tekevät rutiininomaiset työtehtävät. Osa-aikatyö ajoittuu päivän kiireisimpään aikaan, joten se helpottaa kokoaikatyöntekijöiden työkiirettä ja -painetta. Osa-aikatyö on joustava työntekomuoto, joka mahdollistaa osa-aikatyövoiman käytön esim. iltatilauksissa. Osa-aikatyöhön liittyvä lyhyt työaika auttaa osa-aikatyöntekijöitä jaksamaan ja tekemään työnsä tehokkaasti. Osa-aikatyö on myös kustannustehokasta, mikä lisää varmuutta työpaikan säilymisestä ja työn jatkumisesta. Tutkimuksen mukaan rasittavina tekijöinä koettiin osa-aikatyön lyhyt työaika, osa-aikatyöntekijöiden motivaation ja sitoutumisen puute, osa-aikatyöntekijöiltä mahdollisesti kesken jääneet työt sekä kokoaikatyöntekijöille jäävä työyhteisön ja sen toimintojen kehittämisvastuu. Työnantajan valinta tarjota osa-aikatyötä nähtiin työyhteisön kannalta huonona vaihtoehtona, koska se aiheuttaa motivaatio-ongelmia, asenneongelmia ja sitoutumattomuutta. Tärkeänä työyhteisön kannalta nähtiin se, että osa-aikatyöntekijä on ns. vakituinen osa-aikainen työntekijä, joka tunnetaan ja johon voi luottaa.