Liiketoimintasuunnitelman laatiminen kestävän kehityksen arvoja noudattavalle kahvila-ravintolalle
Crockatt, Elsa Maija; Hyökki, Sini Heini Johanna (2010)
Crockatt, Elsa Maija
Hyökki, Sini Heini Johanna
Laurea-ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010053111025
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010053111025
Tiivistelmä
Kestävä kehitys, ekologiset arvot ja hyvinvointi ovat tämän hetken vaikuttavia trendejä. Kuluttajat ovat yhä valveutuneempia ostotottumuksissaan ja osaavat vaatia tietoa tuotteiden alkuperästä, puhtaudesta sekä valmistusmenetelmistä. Kuluttajien vaatiessa enemmän ostamiltaan tuotteilta tulee myös yritysmaailman vastata kasvavaan kysyntään.
Tämän opinnäytetyön aiheena on kuvata liiketoimintasuunnitelman tekoprosessi sekä selvittää kuinka kestävän kehityksen arvot ovat osana vastuullista liiketoimintaa. Opinnäytetyö koostuu liiketoimintasuunnitelman ja vastuullisen liiketoiminnan teoriasta sekä oman liiketoimintasuunnitelman laatimisen työprosessista.
Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen esitys, joka toimii yrittäjän apuna yrityksen perustamisvaiheessa sekä auttaa yrittäjää hahmottamaan ja muokkaamaan liikeideaansa. Liiketoimintasuunnitelman liikeideana tässä opinnäytetyössä on kestävän kehityksen arvoja noudattava kahvila-ravintola. Idea liiketoimintasuunnitelman laatimisesta opinnäytetyönä syntyi kirjoittajien tulevaisuuden haaveista toimia yrittäjinä.
Lähteinä teoriaosuuteen on hyödynnetty alan kirjallisuutta ja Internet- lähteitä. Liiketoimintasuunnitelman tietojen oikeellisuus on tarkistutettu Naisyrittäjyyskeskuksen yritysneuvojalla. Yritysneuvoja arvioi liiketoimintasuunnitelmaa kokonaisuudessaan sekä sen kannattavuus- ja investointilaskelmia. Tämän opinnäytetyön tuloksena on tietoperusta siitä, mitä vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa ja kuinka toimiva liiketoimintasuunnitelma laaditaan.
Tämän opinnäytetyön aiheena on kuvata liiketoimintasuunnitelman tekoprosessi sekä selvittää kuinka kestävän kehityksen arvot ovat osana vastuullista liiketoimintaa. Opinnäytetyö koostuu liiketoimintasuunnitelman ja vastuullisen liiketoiminnan teoriasta sekä oman liiketoimintasuunnitelman laatimisen työprosessista.
Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen esitys, joka toimii yrittäjän apuna yrityksen perustamisvaiheessa sekä auttaa yrittäjää hahmottamaan ja muokkaamaan liikeideaansa. Liiketoimintasuunnitelman liikeideana tässä opinnäytetyössä on kestävän kehityksen arvoja noudattava kahvila-ravintola. Idea liiketoimintasuunnitelman laatimisesta opinnäytetyönä syntyi kirjoittajien tulevaisuuden haaveista toimia yrittäjinä.
Lähteinä teoriaosuuteen on hyödynnetty alan kirjallisuutta ja Internet- lähteitä. Liiketoimintasuunnitelman tietojen oikeellisuus on tarkistutettu Naisyrittäjyyskeskuksen yritysneuvojalla. Yritysneuvoja arvioi liiketoimintasuunnitelmaa kokonaisuudessaan sekä sen kannattavuus- ja investointilaskelmia. Tämän opinnäytetyön tuloksena on tietoperusta siitä, mitä vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa ja kuinka toimiva liiketoimintasuunnitelma laaditaan.