Perustettavan pikaruokaravintolan liiketoimintasuunnitelma
Saavalainen, Jaakko; Parkatti, Ville (2010)
Saavalainen, Jaakko
Parkatti, Ville
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005129051
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005129051
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli perustettavan pikaruokaravintolan liiketoimintasuunnitelman laatiminen. Työssä on selvitetty pikaruokaravintolan liiketoimintamahdollisuuksia Jyväskylän keskustassa.
Liiketoimintamahdollisuuksia selvitettäessä on otettu huomioon yritysidea, toiminnan kuvaus, motiivit yrityksen perustamiselle, kilpailija-analyysi, asiakkaat sekä kysyntä.
Perustettavalle pikaruokaravintolalle on laadittu visio ja missio sekä strategia sisältäen asiakas-, tuote-, markkinointi- ja kehittämisnäkökulman.
Perustettavalle pikaruokaravintolalle on laadittu koko ensimmäisen toimintavuoden käsittävä, seikkaperäinen markkinointisuunnitelma.
Työ sisältää myös perustettavan pikaruokaravintolan talouslaskelmat sekä SWOT-analyysin.
Opinnäytetyön tutkimuksen tuloksena voidaan todeta, että Jyväskylän keskustaan perustettavan pikaruokaravintolan toiminnasta voidaan hyvinkin saada kannattavaa jo ensimmäisen toimintavuoden aikana.
Opinnäytetyön tavoitteena oli perustettavan pikaruokaravintolan liiketoimintasuunnitelman laatiminen. Työssä on selvitetty pikaruokaravintolan liiketoimintamahdollisuuksia Jyväskylän keskustassa.
Liiketoimintamahdollisuuksia selvitettäessä on otettu huomioon yritysidea, toiminnan kuvaus, motiivit yrityksen perustamiselle, kilpailija-analyysi, asiakkaat sekä kysyntä.
Perustettavalle pikaruokaravintolalle on laadittu visio ja missio sekä strategia sisältäen asiakas-, tuote-, markkinointi- ja kehittämisnäkökulman.
Perustettavalle pikaruokaravintolalle on laadittu koko ensimmäisen toimintavuoden käsittävä, seikkaperäinen markkinointisuunnitelma.
Työ sisältää myös perustettavan pikaruokaravintolan talouslaskelmat sekä SWOT-analyysin.
Opinnäytetyön tutkimuksen tuloksena voidaan todeta, että Jyväskylän keskustaan perustettavan pikaruokaravintolan toiminnasta voidaan hyvinkin saada kannattavaa jo ensimmäisen toimintavuoden aikana.