Ideasta yritykseksi : Haaveena oma ravintola
Laitinen, Otto (2010)
Laitinen, Otto
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005108526
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005108526
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoitteena oli selvittää mitä kaikkea tulee ottaa huomioon perustettaessa omaa ravintolaa. Tarkoituksena oli selvittää idean toteuttaminen rahallisesti mitattuna ja laatia alustava toimintasuunnitelma.
Teoreettinen viitekehys pohjautui pääasiassa idean syntymiseen, markkinoinnin perusasioihin ja riskien hallintaan.
Selvitys toteutettiin yhdellä haastattelulla, jossa haastateltiin pääkaupunkiseudulla toimivan perheyrityksen kuuden ravintolan ravintolatoimenjohtajaa. Analyysi oli kvalitatiivinen eli laadullinen tutkimus.
Tulokset ilmaisivat, että oman ravintolan perustaminen on erittäin riskialtista ja useassa tapauksessa lähes tappiollista liiketoimintaa. Idean toteuttaminen vaatii myös paljon alkupääomaa ja on hyvä tietää alalla toimivia kontakteja etukäteen.
Pystyttiin tekemään se johtopäätös, että toiminnan aloittaminen vaatii lisää taustaselvitystyötä, vahvaa henkilökohtaista sitoutumista ja runsaasti alkupääomaa. Toiminnan toteuttaminen vaatisi useamman kuin yhden henkilön täyspäiväistä panostusta.
Teoreettinen viitekehys pohjautui pääasiassa idean syntymiseen, markkinoinnin perusasioihin ja riskien hallintaan.
Selvitys toteutettiin yhdellä haastattelulla, jossa haastateltiin pääkaupunkiseudulla toimivan perheyrityksen kuuden ravintolan ravintolatoimenjohtajaa. Analyysi oli kvalitatiivinen eli laadullinen tutkimus.
Tulokset ilmaisivat, että oman ravintolan perustaminen on erittäin riskialtista ja useassa tapauksessa lähes tappiollista liiketoimintaa. Idean toteuttaminen vaatii myös paljon alkupääomaa ja on hyvä tietää alalla toimivia kontakteja etukäteen.
Pystyttiin tekemään se johtopäätös, että toiminnan aloittaminen vaatii lisää taustaselvitystyötä, vahvaa henkilökohtaista sitoutumista ja runsaasti alkupääomaa. Toiminnan toteuttaminen vaatisi useamman kuin yhden henkilön täyspäiväistä panostusta.