Asiakastyytyväisyystutkimus Kahvila Punaportista
Vekka-Tuominen, Pia (2010)
Vekka-Tuominen, Pia
Tampereen ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201004126364
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201004126364
Tiivistelmä
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Kahvila Punaportin asiakkaiden tyytyväisyyttä kahvilan palvelusta, laadusta ja yleisvaikutelmasta. Tutkimuksen pääkysymys on: Mikä on Kahvila Punaportin asiakastyytyväisyyden tila? Lisäksi selvitettiin syitä siihen, miksi asiakas tulee Kahvila Punaporttiin. Tutkimuksesta saatavien tulosten perusteella pyritään tulevaisuudessa kehittämään kahvilan toimintaa. Työn empiirinen osa koostuu Kahvila Punaportin asiakastyytyväisyystutkimuksesta, tutkimustuloksista ja johtopäätöksistä.
Tutkimuksen menetelmäksi valittiin kvantitatiivinen eli tilastollinen tutkimus, joka päätettiin toteuttaa kyselynä asiakkaille. Aineiston hankinta tehtiin yhteistyössä Kahvila Punaportin henkilökunnan kanssa, jolloin sovittiin kyselylomakkeen sisällöstä ja toteutusajankohdasta. Tutkimus toteutettiin yhden päivän aikana tammikuussa 2010. Vastauksia saatiin 171. Vastausprosentti oli 50 %. Tutkimustulokset on analysoitu Tixel- tilasto-ohjelmalla.
Tutkimuksen mukaan Kahvila Punaportin asiakastyytyväisyys on nykyisin hyvä. Kyselyn pohjalta saatuja tuloksia voidaan käyttää kahvilatoiminnan kehittämiseen edelleen. Tutkimus osoittaa, että Kahvila Punaportissa tulisi kehittää seuraavia asioita: astioiden palautuspistettä, mahdollisuutta erikokoisiin lounasannoksiin, kahvi tulisi sisältyä myös salaattilounaaseen. Tuotteiden hintojen pitäisi pysyä edullisena ja tuotteiden laatuun pitäisi kiinnittää huomiota tulevaisuudessakin. Tutkimustulokset ovat hyödynnettävissä esimerkiksi suunniteltaessa kahvilan remontoimista.
Tutkimuksen menetelmäksi valittiin kvantitatiivinen eli tilastollinen tutkimus, joka päätettiin toteuttaa kyselynä asiakkaille. Aineiston hankinta tehtiin yhteistyössä Kahvila Punaportin henkilökunnan kanssa, jolloin sovittiin kyselylomakkeen sisällöstä ja toteutusajankohdasta. Tutkimus toteutettiin yhden päivän aikana tammikuussa 2010. Vastauksia saatiin 171. Vastausprosentti oli 50 %. Tutkimustulokset on analysoitu Tixel- tilasto-ohjelmalla.
Tutkimuksen mukaan Kahvila Punaportin asiakastyytyväisyys on nykyisin hyvä. Kyselyn pohjalta saatuja tuloksia voidaan käyttää kahvilatoiminnan kehittämiseen edelleen. Tutkimus osoittaa, että Kahvila Punaportissa tulisi kehittää seuraavia asioita: astioiden palautuspistettä, mahdollisuutta erikokoisiin lounasannoksiin, kahvi tulisi sisältyä myös salaattilounaaseen. Tuotteiden hintojen pitäisi pysyä edullisena ja tuotteiden laatuun pitäisi kiinnittää huomiota tulevaisuudessakin. Tutkimustulokset ovat hyödynnettävissä esimerkiksi suunniteltaessa kahvilan remontoimista.