Ravintola Makunautinnon liiketoimintasuunnitelma
Kovanen, Marjo (2009)
Kovanen, Marjo
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912178189
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912178189
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tehtävänä oli laatia toimeksiantona ravintola-alan yritykselle liiketoimintasuunnitelma. Opinnäytetyön pääpaino on yrityksen perustamisprosessissa ja ravintola Makunautinnon liiketoimintasuunnitelman ideoinnissa.
Kyseessä oli laadullinen tutkimus ja se tehtiin alan kirjallisuuteen tutustumalla ja toimeksiantajan
kanssa käytyjen teemahaastattelujen pohjalta. Tutkimuksessa keskityttiin aineiston pohjalta johtopäätösten tekemiseen ja pyrittiin löytämään optimaalinen liiketoimintasuunnitelma
perustettavalle ravintola-alan yritykselle sekä antamaan uudelle yrittäjälle selkeä kuva liiketoiminnan mahdollisuuksista. Tutkimus antoi viitteitä yrityksen perustamisprosessista yleensä ja siitä, kuinka kannattavaa on perustaa uusi lounasravintola Jyväskylään. Lisäksi tietoa saatiin siitä, millainen ravintolan tulisi olla ja millaisia ovat kohderyhmän tarpeet sekä siitä, mitä ravintola-alan
yrityksen avaaminen ja toimiminen vaatii Jyväskylässä ja millaisia markkinointikanavia yrittäjän tulisi ravintolan markkinoinnissa käyttää.
Ravintola Makunautinnon business idea on tarjota terveellistä, kotimaista kotiruokaa jyväskyläläisille. Markkinointi keskittyy lehtimainontaan ja sosiaalisessa mediassa verkostoitumiseen. Tutkimuksessa saatiin selville, että uuden lounasravintolan perustamiselle on riittävä kysyntä Jyväskylässä. Kuitenkin tämän hetkisestä maailmanlaajuisesta finanssikriisistä johtuen on kannattavaa pitkittää yrityksen perustamisesta hieman, kunnes tilanne markkinoilla rauhoittuu.
Kyseessä oli laadullinen tutkimus ja se tehtiin alan kirjallisuuteen tutustumalla ja toimeksiantajan
kanssa käytyjen teemahaastattelujen pohjalta. Tutkimuksessa keskityttiin aineiston pohjalta johtopäätösten tekemiseen ja pyrittiin löytämään optimaalinen liiketoimintasuunnitelma
perustettavalle ravintola-alan yritykselle sekä antamaan uudelle yrittäjälle selkeä kuva liiketoiminnan mahdollisuuksista. Tutkimus antoi viitteitä yrityksen perustamisprosessista yleensä ja siitä, kuinka kannattavaa on perustaa uusi lounasravintola Jyväskylään. Lisäksi tietoa saatiin siitä, millainen ravintolan tulisi olla ja millaisia ovat kohderyhmän tarpeet sekä siitä, mitä ravintola-alan
yrityksen avaaminen ja toimiminen vaatii Jyväskylässä ja millaisia markkinointikanavia yrittäjän tulisi ravintolan markkinoinnissa käyttää.
Ravintola Makunautinnon business idea on tarjota terveellistä, kotimaista kotiruokaa jyväskyläläisille. Markkinointi keskittyy lehtimainontaan ja sosiaalisessa mediassa verkostoitumiseen. Tutkimuksessa saatiin selville, että uuden lounasravintolan perustamiselle on riittävä kysyntä Jyväskylässä. Kuitenkin tämän hetkisestä maailmanlaajuisesta finanssikriisistä johtuen on kannattavaa pitkittää yrityksen perustamisesta hieman, kunnes tilanne markkinoilla rauhoittuu.