Tilasuunnitelma Á la carte -ravintola Kotka m/s Kristina Regina
Virtanen, Ari (2009)
Virtanen, Ari
Lahden ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912077316
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912077316
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee matkustajalaivan ruokaravintolan tilasuunnitelmaa. Työssä kerron suunnitteluprosessista ja suunnitteluun vaikuttaneista tekijöistä ja esittelen suunnittelutyön tuotoksen, eli valmiin tilasuunnnitelman. Suunnittelutyössä tutkin myös ravintolaympäristön merkitystä asiakkaalle, sekä sitä, mistä tekijöistä hyvä tilakokemus muodostuu.
Koska m/s Kristina Regina, jossa suunnitelman ravintola sijaitsee, on lähes viisikymmentä vuotta vanha alus, tavoitteeni oli tehdä tilasuunnitelma vanhoja höyrylaivaperinteitä noudattaen. Vaikka työ ei ollut varsinainen toimeksianto, oli kyseinen toive myös varustamon toive. Tutkin kuvamateriaalia apuna käyttäen vanhojen suomalaisten höyrylaivojen sisustuksia ja päädyin suunnitelmassani ratkaisuun, joka on saanut viitteitä 1930- ja -40-lukujen sisustustyyleistä. Lähteinä käytin museoista löytämiäni kuvia sekä useita merenkulkuun liittyviä kirjoja.
Koska m/s Kristina Regina, jossa suunnitelman ravintola sijaitsee, on lähes viisikymmentä vuotta vanha alus, tavoitteeni oli tehdä tilasuunnitelma vanhoja höyrylaivaperinteitä noudattaen. Vaikka työ ei ollut varsinainen toimeksianto, oli kyseinen toive myös varustamon toive. Tutkin kuvamateriaalia apuna käyttäen vanhojen suomalaisten höyrylaivojen sisustuksia ja päädyin suunnitelmassani ratkaisuun, joka on saanut viitteitä 1930- ja -40-lukujen sisustustyyleistä. Lähteinä käytin museoista löytämiäni kuvia sekä useita merenkulkuun liittyviä kirjoja.