Liiketoimintasuunnitelma perustettavalle lounas- ja juhlapalveluravintolalle
Lehtonen, Niko (2009)
Lehtonen, Niko
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911306513
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911306513
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee liiketoimintasuunnitelman laatimista. Tavoitteena on laatia kan-nattava ja menestymismahdollisuuksia omaava liikeidea. Toisena tavoitteena on laatia kattava kooste aiheeseen liittyvästä teoriatiedosta.
Suunnitelman laatimisessa olen käyttänyt apuna Viitalan liiketoimintaosaaminen kirjaa, sekä yrityssuomen liiketoimintasuunnitelma työkalua. Lisäksi olen toteuttanut pienimuotoisen ha-vainnointitutkimuksen kilpailijayritykseen, haastatellut ravintolayritystä sekä hankkinut arvioinnin liikeideasta asiantuntijalta. Liiketoimintasuunnitelman sisältö vaihtelee eri lähteiden mukaan. Tämän suunnitelman pohjana on käytetty yrityssuomen Internet sivuilta löytyvää liiketoimintasuunnitelma pohjaa. Malliin on tehty muutoksia muun muassa jättämällä pois osioita jotka eivät liikeideaan suoranaisesti liity, tällainen on esimerkiksi kansainvälinen liiketoiminta.
Perustettava lounas- ja juhlapalveluravintola tulee tarjoamaan vegaanisia lounas-, ja juhla-palveluita keskitason hinnoilla. Ravintolan toiminta perustuu pitkälti sen ekologisiin ja eettisiin arvoihin ja toiminta on suunniteltu nämä asiat huomioon ottaen. Liiketoimintasuunnitelma perustuu teoriatietoon ja opiskelijan omiin ajatuksiinsa alasta ja sen toiminnasta.
Opinnäytetyön tuotoksena on liiketoimintasuunnitelma, joka on tiivistetty kirjallinen kuvaus yrityksen toiminnasta ja valinnoista.
Suunnitelman laatimisessa olen käyttänyt apuna Viitalan liiketoimintaosaaminen kirjaa, sekä yrityssuomen liiketoimintasuunnitelma työkalua. Lisäksi olen toteuttanut pienimuotoisen ha-vainnointitutkimuksen kilpailijayritykseen, haastatellut ravintolayritystä sekä hankkinut arvioinnin liikeideasta asiantuntijalta. Liiketoimintasuunnitelman sisältö vaihtelee eri lähteiden mukaan. Tämän suunnitelman pohjana on käytetty yrityssuomen Internet sivuilta löytyvää liiketoimintasuunnitelma pohjaa. Malliin on tehty muutoksia muun muassa jättämällä pois osioita jotka eivät liikeideaan suoranaisesti liity, tällainen on esimerkiksi kansainvälinen liiketoiminta.
Perustettava lounas- ja juhlapalveluravintola tulee tarjoamaan vegaanisia lounas-, ja juhla-palveluita keskitason hinnoilla. Ravintolan toiminta perustuu pitkälti sen ekologisiin ja eettisiin arvoihin ja toiminta on suunniteltu nämä asiat huomioon ottaen. Liiketoimintasuunnitelma perustuu teoriatietoon ja opiskelijan omiin ajatuksiinsa alasta ja sen toiminnasta.
Opinnäytetyön tuotoksena on liiketoimintasuunnitelma, joka on tiivistetty kirjallinen kuvaus yrityksen toiminnasta ja valinnoista.