Liiketoimintasuunnitelman laatiminen uudelle ravintola-alan yritykselle
Rajala, Jutta; Salmi, Jussi (2009)
Rajala, Jutta
Salmi, Jussi
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911296424
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911296424
Tiivistelmä
Liiketoimintasuunnitelman laatiminen uudelle ravintola-alan yritykselle
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on tuottaa laaja yrityksen perustamiseen tarvittava teoriapohja sekä osoittaa teoriapohjan käytännöllisyys laatimalla sen avulla liiketoimintasuunnitelma ravintola-alan yritykselle. Työn tarkoituksena on koota teoriasta valintoja ravintola-alan yrityksen tarpeet huomioiden. Valinnat liittyvät yrityksen liiketoimintasuunnitelman tarpeisiin sekä toimintaympäristön etsimiseen kaavoituksen perusteella. Opinnäytetyön pääasiallisena tuotoksena tehty ravintola-alan yrityksen liiketoimintasuunnitelma kannattavuuslaskelmineen on tarkoitettu palvelemaan tekijöiden omia tulevaisuudensuunnitelmia.
Yrityksen perustamista ja liiketoimintasuunnitelmaa käsittelevä teoriapohja on laadittu useita kirjallisia ja sähköisiä lähteitä apuna käyttäen. Opinnäytetyön toiminnallinen osuus sisältää teoriaan pohjatuvat ravintola-alan valinnat liiketoimintasuunnitelman tueksi sekä kaavoitusten analysointia Hyvinkään, Järvenpään ja Tuusulan potentiaalisilta alueilta. Liiketoimintasuunnitelma sisältää ympäristön analyyseja, SWOT-analyysin, kuvauksen yrityksen tuotteista, palveluista, toimitiloista ja sijainnista. Liiketoimintasuunnitelmassa kerrotaan myös yrityksen markkinoinnista ja hinnoittelusta.
Tuotoksena syntynyt liiketoimintasuunnitelma arvioidaan ulkopuolisten arvioijien toimesta. Opinnäytetyön onnistumista kuvaa liiketoimintasuunnitelman toteuttamiskelpoisuus, tekijöiden ammatillinen kehittyminen sekä yrittäjävalmiuksien tiedostaminen. Opinnäytetyö on toteutettu yhteistyössä yritysneuvontaa antavan Hyvinkään-Riihimäen seudun yrityspalvelun (HyRi Oy:n) kanssa.
Liiketoimintasuunnitelmassa kartoitettiin alueen tämänhetkistä tilannetta sekä painotettiin tulevaisuuden mahdollisuuksia ravintola-alan kannalta. Työ kertoo lukijalle yrityksen perustamisesta, liiketoimintasuunnitelman laatimisesta sekä edellä mainittuihin liittyvistä ravintola-alan vaatimuksista. Liiketoimintasuunnitelmasta saatujen positiivisten arvioiden perusteella voidaan sanoa, että sen tärkeyttä ei saa väheksyä.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on tuottaa laaja yrityksen perustamiseen tarvittava teoriapohja sekä osoittaa teoriapohjan käytännöllisyys laatimalla sen avulla liiketoimintasuunnitelma ravintola-alan yritykselle. Työn tarkoituksena on koota teoriasta valintoja ravintola-alan yrityksen tarpeet huomioiden. Valinnat liittyvät yrityksen liiketoimintasuunnitelman tarpeisiin sekä toimintaympäristön etsimiseen kaavoituksen perusteella. Opinnäytetyön pääasiallisena tuotoksena tehty ravintola-alan yrityksen liiketoimintasuunnitelma kannattavuuslaskelmineen on tarkoitettu palvelemaan tekijöiden omia tulevaisuudensuunnitelmia.
Yrityksen perustamista ja liiketoimintasuunnitelmaa käsittelevä teoriapohja on laadittu useita kirjallisia ja sähköisiä lähteitä apuna käyttäen. Opinnäytetyön toiminnallinen osuus sisältää teoriaan pohjatuvat ravintola-alan valinnat liiketoimintasuunnitelman tueksi sekä kaavoitusten analysointia Hyvinkään, Järvenpään ja Tuusulan potentiaalisilta alueilta. Liiketoimintasuunnitelma sisältää ympäristön analyyseja, SWOT-analyysin, kuvauksen yrityksen tuotteista, palveluista, toimitiloista ja sijainnista. Liiketoimintasuunnitelmassa kerrotaan myös yrityksen markkinoinnista ja hinnoittelusta.
Tuotoksena syntynyt liiketoimintasuunnitelma arvioidaan ulkopuolisten arvioijien toimesta. Opinnäytetyön onnistumista kuvaa liiketoimintasuunnitelman toteuttamiskelpoisuus, tekijöiden ammatillinen kehittyminen sekä yrittäjävalmiuksien tiedostaminen. Opinnäytetyö on toteutettu yhteistyössä yritysneuvontaa antavan Hyvinkään-Riihimäen seudun yrityspalvelun (HyRi Oy:n) kanssa.
Liiketoimintasuunnitelmassa kartoitettiin alueen tämänhetkistä tilannetta sekä painotettiin tulevaisuuden mahdollisuuksia ravintola-alan kannalta. Työ kertoo lukijalle yrityksen perustamisesta, liiketoimintasuunnitelman laatimisesta sekä edellä mainittuihin liittyvistä ravintola-alan vaatimuksista. Liiketoimintasuunnitelmasta saatujen positiivisten arvioiden perusteella voidaan sanoa, että sen tärkeyttä ei saa väheksyä.