Mistä on hyvät à la carte tarjoilijat tehty?
Olin, Mirka (2009)
Olin, Mirka
Lahden ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911246014
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911246014
Tiivistelmä
Ammattitaitoisen henkilökunnan löytäminen on vaikeaa. Erityisesti suurien ikäluokkien jäädessä pois työelämästä tulee henkilökunnan löytämisestä entistä vaikeampaa. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa mistä on hyvä à la carte tarjoilija tehty. Tutkimuksessa selvitetään millainen oli hänen koulutustaustansa, työhistoriansa, ammattitaitonsa, miten hänet on rekrytoitu yritykseen ja mistä hän sai motivaation tehdä työtä vaativissa olosuhteissa.
Tutkimuksen teoreettisessa osuudessa syvennyttiin ammattitaidon, motivaation ja rekrytointiprosessin teoreettisen perustaan. Oli haastavaa hahmottaa miten ammattitaitoa voi mitata ja mistä ammattitaito rakentuu. Tämän vuoksi avasin opinnäytetyössäni ammattitaidon kvalifikaatioiden ja kompetenssin avulla. Rekrytointiprosessista käsittelin niin ulkoista kuin sisäistä rekrytointia. Toin myös esille minkälaisessa tilanteessa ammattitaitoinen työntekijä on tällä hetkellä. Tulevaisuuden tuomat haasteet ja motivaatio ovat myös oleellisia asioita opinnäytetyön kannalta.
Tutkimuksen suoritin laadullisella tutkimustavalla. Haastattelut tein käyttäen eri teemoja ja nauhoitin ne. Avasin haastattelut litteroimalla ne kirjoitettuun muotoon. Analysointi tapahtui vertaamalla haastatteluissa ilmenneitä asioita teoriaan.
Tutkimustulosten perusteella voidaan sanoa, että hyvät à la carte tarjoilijat on tehty etenkin vahvasta ammattitaidosta ja halusta palvella asiakkaita. Asiakkaiden rooli nousi eniten esille tutkimuksesta. Koulutuksella ja uravalinnoilla ei ollut niin suurta merkitystä tarjoilijan osaamiseen
Tutkimuksen teoreettisessa osuudessa syvennyttiin ammattitaidon, motivaation ja rekrytointiprosessin teoreettisen perustaan. Oli haastavaa hahmottaa miten ammattitaitoa voi mitata ja mistä ammattitaito rakentuu. Tämän vuoksi avasin opinnäytetyössäni ammattitaidon kvalifikaatioiden ja kompetenssin avulla. Rekrytointiprosessista käsittelin niin ulkoista kuin sisäistä rekrytointia. Toin myös esille minkälaisessa tilanteessa ammattitaitoinen työntekijä on tällä hetkellä. Tulevaisuuden tuomat haasteet ja motivaatio ovat myös oleellisia asioita opinnäytetyön kannalta.
Tutkimuksen suoritin laadullisella tutkimustavalla. Haastattelut tein käyttäen eri teemoja ja nauhoitin ne. Avasin haastattelut litteroimalla ne kirjoitettuun muotoon. Analysointi tapahtui vertaamalla haastatteluissa ilmenneitä asioita teoriaan.
Tutkimustulosten perusteella voidaan sanoa, että hyvät à la carte tarjoilijat on tehty etenkin vahvasta ammattitaidosta ja halusta palvella asiakkaita. Asiakkaiden rooli nousi eniten esille tutkimuksesta. Koulutuksella ja uravalinnoilla ei ollut niin suurta merkitystä tarjoilijan osaamiseen