Perehdyttämiskansio : ravintola Manhattan Steak House Lahti
Ilmonen, Annukka (2009)
Ilmonen, Annukka
Lahden ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200905313502
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200905313502
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee pääasiassa perehdyttämistä ravintoloissa. Työ on tehty toimeksiantona ravintola Manhattan Steak House Oy:lle ja tarkemmin sen Lahden toimipisteeseen. Manhattan Steak House Oy on vuonna 1986 perustettu perheyritys. Työn päätavoitteena on ollut tehdä toimiva perehdyttämiskansio toi-meksiantajalle. Opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta, teoriaosuudesta ja pereh-dyttämiskansiosta.
Teoriaosuudessa selvitetään uusien työntekijöiden perehdyttämistä, perehdyttämi-sen tarkoitusta ja sen merkitystä sekä työnantajalle että työntekijälle. Lisäksi opin-näytetyössä käsitellään ravintoloiden sisäistä viestintää, hiljaista tietoa ja pereh-dyttämiskansion osuutta yrityksen viestinnässä. Kolmantena aiheena selvitetään väliaikaisen työvoiman hyötyjä ja haasteita.
Toiminnallinenosuus on perehdyttämiskansio, jonka tarkoituksena on saada uudet työntekijät ja väliaikaiset työntekijät nopeasti oppimaan työtehtävänsä sekä saa-maan kattava kokonaiskuva uudesta työpaikastaan. Perehdyttämiskansiossa kerro-taan yleisellä tasolla yrityksestä, lyhyesti eri työtehtävistä sekä muutamia tär-keimpiä asioita työturvallisuudesta. Kokonaisuutena on suhteellisen tiivis ja kat-tava kansio, jonka tarkoitus on olla perehdyttämisen apuvälineenä ravintolan uu-sille työntekijöille.
Teoriaosuudessa selvitetään uusien työntekijöiden perehdyttämistä, perehdyttämi-sen tarkoitusta ja sen merkitystä sekä työnantajalle että työntekijälle. Lisäksi opin-näytetyössä käsitellään ravintoloiden sisäistä viestintää, hiljaista tietoa ja pereh-dyttämiskansion osuutta yrityksen viestinnässä. Kolmantena aiheena selvitetään väliaikaisen työvoiman hyötyjä ja haasteita.
Toiminnallinenosuus on perehdyttämiskansio, jonka tarkoituksena on saada uudet työntekijät ja väliaikaiset työntekijät nopeasti oppimaan työtehtävänsä sekä saa-maan kattava kokonaiskuva uudesta työpaikastaan. Perehdyttämiskansiossa kerro-taan yleisellä tasolla yrityksestä, lyhyesti eri työtehtävistä sekä muutamia tär-keimpiä asioita työturvallisuudesta. Kokonaisuutena on suhteellisen tiivis ja kat-tava kansio, jonka tarkoitus on olla perehdyttämisen apuvälineenä ravintolan uu-sille työntekijöille.