Oluen laadunhallinta
Lehtinen, Anikó (2020)
Lehtinen, Anikó
Olutposti Media
2020
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020112492846
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020112492846
Tiivistelmä
Panimoiden laadusta puhutaan paljon ja on sitä tutkittukin. Suomalainen elintarvikehygienialainsäädäntö ja -perinne yhdessä oluen tuoteominaisuuksien kanssa varmistaa sen, että kun puhumme laadusta, tarkoitamme pitkälti oluen makua, oluessa kun ei elä tuotteen happamuuden takia ihmiselle hengenvaarallisia ruokainfektiobakteereja. Eli jos olutta verrataan vaikka homeiseen elintarvikkeeseen, puhutaan kahdesta eri asiasta, koska homeinen tuote voi olla terveydelle vaarallista, vanhentunut tai virheellinen olut taas nykytutkimuksen mukaan ei.