Selluloosa ja selluloosajohdannaiset elintarvikkeissa
Turkki, Pekka (2018)
Turkki, Pekka
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2018
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-115-6
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-115-6
Tiivistelmä
Tämä raportti on kirjallisuuskatsaus selluloosan ja selluloosajohdannaisten käytöstä elintarvikkeissa. Katsauksessa selvitettiin näiden tuotteiden ominaisuuksia, valmistusmenetelmiä, markkinoita ja ravitsemuksellista turvallisuutta sekä edelleen käyttömahdollisuuksia elintarvikkeissa sekä niiden käytöllä elintarvikkeissa saavutettavia hyötyjä. Katsauksessa tuotiin esille myös vaatimukset, joita elintarvikelainsäädäntö asettaa elintarvikelaatuisen selluloosan ja selluloosajohdannaisten valmistamiselle. Lopuksi annettiin kehittämissuosituksia näiden tuotteiden valmistamiseen ja elintarvikekäyttöön. Katsauksen painopiste oli mikrokiteiseen selluloosaan (MCC) liittyvissä elintarvikesovelluksissa.