Makumatkalla Lapissa : Ideoita paikallisen ruokaperinteen hyödyntämiseen matkailussa
Asiala, Johanna; Hirvaskari, Milla; Häyrynen, Tanja; Koivunen, Kati; Kontio, Tuuli; Kuha, Rauno; Lüthje, Monika; Muje, Petri; Ojala, Aini; Peltola, Rainer; Saari, Ritva; Seppänen, Eila; Soppela, Päivi; Tapaninen, Mirva; Tuomivaara, Anne; Vankka, Merja (2018)
Asiala, Johanna
Hirvaskari, Milla
Häyrynen, Tanja
Koivunen, Kati
Kontio, Tuuli
Kuha, Rauno
Lüthje, Monika
Muje, Petri
Ojala, Aini
Peltola, Rainer
Saari, Ritva
Seppänen, Eila
Soppela, Päivi
Tapaninen, Mirva
Tuomivaara, Anne
Vankka, Merja
Editoija
Hirvaskari, Milla
Ilola, Heli
Saari, Ritva
Tapaninen, Mirva
Lapin ammattikorkeakoulu
2018
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-316-222-8
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-316-222-8
Tiivistelmä
Lappi on pullollaan herkullisia ja terveellisiä raaka-aineita. Miten ne saataisiin nykyistä paremmin hyötykäyttöön ja tarjolle myös matkailijoille? Ruokaan kytkeytyvät, historialla ja tarinoilla maustetut kurkistukset paikalliseen kulttuuriin ovat juuri sellaisia aitoja asioita, jotka kiinnostavat matkailijoita. Uusia elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita syntyy parhaiten raaka-aineiden tuottajien ja matkailutoimijoiden yhteistyöllä. Julkaisu Makumatkalla Lapissa tarjoaa tietoa ja esimerkkejä siitä, miten paikallisia raaka-aineita voitaisiin nykyistä enemmän hyödyntää matkailussa. Julkaisu on tuotettu Lappilaisia makuelämyksiä matkailijalle – lähiruokaa lautaselle –hankkeessa (Maaseuturahoitus, Lapin ELY-keskus): herättämään ajatuksia, välittämään tietoa ja rohkaisemaan lappilaisia toimijoita. Herkullisia lukuhetkiä lappilaisessa makumaailmassa!