Opas elintarvikealan yrittäjille luonnonkasvien käytöstä : Luonnontuotealan uuselintarvikekysymykset
Niemi, Seija; Kinnunen, Johanna (2016)
Niemi, Seija
Kinnunen, Johanna
Lapin ammattikorkeakoulu
2016
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-316-145-0
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-316-145-0
Tiivistelmä
Luonnontuotealan yrityksissä ja ravintolatoiminnassa käytetään luonnonkasveja laajasti, mutta esimerkiksi ravintoloissa luonnonkasvien käyttö on vielä suhteellisen pientä ja osittain myös satunnaista. Erilaisten selvitysten mukaan yritystoiminnassa käytetään lähemmäs 80 eri luonnosta saatavaa tai viljeltävää luonnonkasvia. Uuselintarvikeasetuksen perusteella monia näistä kasveista ei saa käyttää kaupallisissa elintarviketuotteissa, mutta kansallinen pienimuotoinen käyttö on melko usealle kasville mahdollista.
Tilanne on vaikea yrittäjille, koska tietoa siitä, mitä kasveja elintarvikkeissa voi käyttää, on vaikea löytää. Opas elintarvikealan yrittäjille luonnonkasvien käytöstä on tarkoitettu yrittäjille, jotka toimivat luonnonkasvien parissa. Oppaan toivotaan helpottavan luonnonkasvien käyttöä elintarviketuotannossa selvittämällä uuselintarvikesäädöksiin liittyviä vaatimuksia ja toimintatapoja.
Tilanne on vaikea yrittäjille, koska tietoa siitä, mitä kasveja elintarvikkeissa voi käyttää, on vaikea löytää. Opas elintarvikealan yrittäjille luonnonkasvien käytöstä on tarkoitettu yrittäjille, jotka toimivat luonnonkasvien parissa. Oppaan toivotaan helpottavan luonnonkasvien käyttöä elintarviketuotannossa selvittämällä uuselintarvikesäädöksiin liittyviä vaatimuksia ja toimintatapoja.