Herukka- ja omenaraaka-aineiden vaikutus tilaviinituotteiden prosessoitavuuteen ja laatuun
Lento, Sanna; Pirttijärvi, Tuija; Hasu, Mikko (2010)
Lento, Sanna
Pirttijärvi, Tuija
Hasu, Mikko
Editoija
Sanna Lento, Tuija Pirttijärvi, Mikko Hasu
Hämeen ammattikorkeakoulu
2010
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-784-517-5
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-784-517-5
Tiivistelmä
Herukka- ja omenaraaka-aineiden vaikutus tilaviinituotteiden prosessoitavuuteen ja laatuun (Viinipro) -tutkimushankkeen tavoitteena oli löytää tilaviinituotantoon sopivia herukka- ja omenalajikkeita. Eri raaka-aineiden prosessoitavuudesta ja niistä valmistettujen lajikeviinien ominaisuuksista ei ollut aiempaa tutkimustietoa.
Tämän hankkeen kautta saatiin paljon uutta tietoa tutkittujen raaka-aineiden, niistä valmistettujen mehujen ja viinien kemiallisista ja aistinvaraisista ominaisuuksista. Kaikki herukka- ja omenaviinit valmistettiin lajeittain samoin, olosuhteet vakioiden, normaalin tilaviinituotantoprosessin mukaisesti.
Hankkeen pääasiallisena rahoittajana toimi Maa- ja metsätalousministeriön Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä. Lisäksi hanketta rahoittivat Suomen viiniyrittäjät ry sekä Hämeen ammattikorkeakoulu.
Tämän hankkeen kautta saatiin paljon uutta tietoa tutkittujen raaka-aineiden, niistä valmistettujen mehujen ja viinien kemiallisista ja aistinvaraisista ominaisuuksista. Kaikki herukka- ja omenaviinit valmistettiin lajeittain samoin, olosuhteet vakioiden, normaalin tilaviinituotantoprosessin mukaisesti.
Hankkeen pääasiallisena rahoittajana toimi Maa- ja metsätalousministeriön Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä. Lisäksi hanketta rahoittivat Suomen viiniyrittäjät ry sekä Hämeen ammattikorkeakoulu.